Cafer Elmas

Bir zamanların efsane takımı Bileciksporlu futbolcular geçtiğimiz hafta sonu Pelitözü Gölpark'ta aileleri ile birlikte piknikte buluştular. Yılın buluşması olarak nitelendirilen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan buluşmada renkli sahneler yaşandı.

1995 - 2003 yılları sezonunda Bilecikspor’da ter döken, dönemin Kulüp Başkanı Turgut Özen'in oluşturduğu ve şampiyonluğa oynayıp kıl payı 2. Lige çıkmayı kaçırıp ardından Belediye eski Başkanı Yaşar Tüzün'ün Başkanlığı ile devam eden Bilecikspor'un efsane futbolcularından bay gol lakaplı Bayram Ünlü, çılgın çocuk ve takımın beyni Rober Bekar, takoz lakaplı  Adnan Tunalı, genç milli Osman Tan, bıçak lakaplı Serdar Köçerler, sigorta Metin Uslu, altın çocuk Şenol Çetin, afacan Harun Dilek, Roberto Carlos İsmail Kamalı, müzmin yedek Emrah Saban aileleri ile birlikte yıllar sonra Bilecik'te buluştular.

Gölpark’ta gerçekleşen buluşma Gebze'de  yaşamını sürdüren kaptan ve santrafor Bayram  Ünlü’nün düşüncesi ile gerçekleşti. Bayram Ünlü, Bilecik'te ikametine devam eden Şenol Çetin'i arayarak böyle bir organizasyon düzenleme fikrini iletti.

Telefonlar aranmaya başlandı ve o dönemde Bilecikspor forması ile ter döken efsane futbolculara  ulaşılmaya çalışıldı. Ulaşılan futbolcular yıllar sonra aileleri ile birlikte yeniden Bilecik'in yolunu tuttular. Hepsi artık futbolu bırakmış farklı sektörlerde hayatlarını sürdürüyorlar fakat hiç değişmemişler. Bilecikspor sevgisi ve ruhu halen gözlerinde okunuyor.

Genel Kaptanları Ruşen Gül ve Ahmet Uzun ağabeylerinin eşliğinde birbirleri ile hasret gideren futbolcular arasında piknikte de konu yine Bilecikspor ve o yıllar oldu.

Cıvıl cıvıl çocukların güzel ortamı süslediği buluşma bu yıla damgasını vuracak türden. Futbolcular ve eşleri teker teker duygularını paylaştılar yıllar sonra buluşmanın mutluluğunu ve hazzını yaşadıklarını belirttiler. Unutmadıkları Bilecik'i ve Bilecikspor'u yeniden yaşamanın mutluluğunu gazetemiz ile paylaştılar.

Bilecikspor'un şu anda bulunduğu durumdan üzüntü duyduklarını dile getiren efsane futbolcular en yakın sürede Kırmızı Şimşeklerin eski haline dönmesi ve Bilecikspor'un yeniden canlanması için kendilerine düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduklarını ilettiler.

Bu yıl ilkini düzenledikleri buluşma ve pikniği geleneksel hale getirmeyi planlayan Bilecikspor'un efsane futbolcuları gelecek yıl daha fazla katılımlı büyük bir organizasyon yapmayı planladıklarını belirttiler.

Editör: TE Bilişim