Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yakalanan bir yılan, Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji bölümü yetkililerine teslim edildiği sırada koyulduğu akvaryumda bulduğu bir delikten kaçtı. O sırada kayıtta olan kameralar yılanın kaçışını saniye saniye kaydederken, yaşanan kısa süreli panik sonrası yılan yeniden yakalandı ve bu sefer delikleri bantla kapatılmış bir akvaryuma koyuldu.


Bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere üniversite birimlerine teslim edildiği öğrenilen yılan hakkında açıklama yapan Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim dalı Öğretim Üyesi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Eroğlu, bu türdeki yılanlara genellikle karasal iklimlerde sıkça karşılaştıklarını belirterek, şunları söyledi: ''Bilecik ve çevresinde de ormanlık alanlar fazla olduğu için bu tür hayvanlar yaşamlarını rahatlıkla sürdürebiliyorlar. Biz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak, belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan yılanı, üniversitemizde hem sergilemek için, hem de üzerinde çeşitli çalışmalar yapmak için alıyoruz. Bir takım deney ve çalışmalarda uygulamaya yönelik kullanıyoruz.''



Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı ise havaların sıcak geçmesinden dolayı çok fazla yılan vakasıyla karşılaştıklarını belirtti. Yakaladıkları yılanları, öldürmek yerine ilgili yerlere teslim ederek, faydalı hale getirdiklerini dile getiren Avcı, ''Bu yılanımızı üniversitemiz laboratuarında yakaladık ve üniversitemizin ilgili bölümüne teslim ettik. Vatandaşlarımızın yılanlarla ilgili uyarmanın yanı sıra, onların gördükleri yılanları bizlere haber vermelerini istiyoruz. Bizler yakaladığımız bu yılanları gerekli yerlere teslimini sağlıyoruz'' dedi.

Editör: TE Bilişim