Cafer Elmas

            Son günlerde İl Genel Meclis Üyelerinin aldığı paralar gündemden düşmüyor. Eski İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım'ın aldığı maaş ve komisyon ücretlerinin rakamları yüksek bulunurken, şimdi de Bozüyük AK Parti İl Genel Meclis üyesi emekli öğretmen Nizamettin Çam'ın OSB'lerden aylık 2.300 maaş, artı bilirkişi ücretleriyle birlikte 2 yılda yaklaşık 115 bin TL gelir elde ettiği iddia ediliyor. Geçtiğimiz hafta İl Genel Meclis toplantıları oldukça hararetli geçti. Nedeni ise OSB'lerde sadece AK Parti'li İl Genel Meclis üyelerinin görevlendirilerek maaş ve bilirkişi ücretleri almalarıydı. 

Muhalefet İl Genel Meclis üyeleri daha önceki yıllarda kendi aralarında seçim yaparak OSB’lerde görev alacak Meclis üyelerini belirlediklerini, fakat ilimize atanan yeni Vali Ahmet Hamdi Nayir döneminden sonra OSB'lerde görev alacak İl Genel Meclis üyelerinin Vali tarafından görevlendirildiğini ve bu durum karşısında kendi bölgelerindeki OSB'lerin sorunları ile yakından ilgilenmediklerini öne sürerek önerge verdiler.

Önerge oylandı ve gündeme alındı. Ertesi gün görüşülen önergede Meclis’te hararetli dakikalar yaşandı. Görevlendirmele-rin seçimle değil de Vali tarafından yapılması, muhalefet Meclis üyeleri tarafından seçilmiş İl Genel Meclis üyelerine haksızlık olarak değerlendirilirken, iktidar Meclis üyeleri tarafından ise “Valinin takdiri” olarak gösterildi.

Sonuçta OSB'lerden kazanç elde edileceği gerçeği İl Genel Meclis üyeleri tarafından inkar edilmezken, İl Genel Meclis üyeliğinin cukka yeri olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Bu durum ise OSB’lerin hizmet etme değil gelir elde etme yerine dönüştüğünü ortaya koydu. Son olarak da Bozüyük İl Genel Meclis üyesi emekli öğretmen Nizamettin Çam'ın Bozüyük OSB’den aylık 2.300 TL maaş, artı bilirkişi ücretleri olarak 2 yılda yaklaşık 115 bin TL gelir elde ettiği iddia edildi. Şimdi gözler, iddia edilen bu rakamların kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağına ve tüm AK Partili İl Genel Meclis üyelerinin OSB'lerden aldıkları ücretleri kamuoyu ile paylaşıp paylaşamayacaklarına çevrildi.

Editör: TE Bilişim