Osmaneli Belediyesi projeleri kurulca onaylanmış olan konakları restore etmeye kendi ekipleri ile devam ediyor. Bu güne kadar BEBKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilecik Valiliği Emlak Fonlarından, başta Filli Boya olmak üzere sponsorlardan yararlanarak 75 konağın restorasyonunu tamamlayan Osmaneli Belediyesi Papazın Evi diye bilinen ilçedeki tarihi binayı restore etmek için harekete geçti.

Osmaneli Turizmi açısından çok değerli olan ve "Papazın Evi" olarak halk arasında anılan konağın restorasyon çalışmalarına başlandı.

“Bu yıl içinde restorasyonu tamamlanarak çok özgün bir konak olan Papazın Konağını hizmete açacağız.” diyen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,

“Yurt dışından da büyük ilgi gören konak çok özel bir mimariye sahip.Günümüze kadar hiç bozulmadan gelen çatı taşıyıcıları ile eklentisiz 15 metrelik mesafeyi geçen ahşaplar ve çatı mimarisi üniversitelerimizin mimarlık ve inşaat bölümleri için de örnek bir yapı.Bahçesi ile birlikte 1.000 m2’lik alanda inşa edilmiş olan konağımız birinci katında 300 m2 ve ikinci katında 350 m2 olmak üzere çekme katıyla birlikte 700 m2’lik bir kapalı alana sahip.

Turizm açısından özellikle kültürel etkinlikler ve toplantılar için kullanılacak Papazın Konağı çok ilgi çekecek bir turizm değeri olacak. Fener Patriği Bartholomeos tarafından da ziyaret edilen konak restorasyonu tamamlandığında yurt dışından ve Ortodoksların ziyaretçi akınına uğrayacak.” dedi.

Editör: TE Bilişim