GÖKAY ŞİMŞEK

‘Konuş Türkiye’ sloganı ile yayın hayatına başlayan tv100 Adım Adım Anadolu’yu Geziyor programının bu haftaki son durağı Bilecik’in şirin ilçesi Osmaneli oldu.

Anadolu karış karış gezen tv100 programcısı Burak Ersemiz, Bilecik’in Antalya’sı olarak nitelendirilen Osmaneli İlçesi’ndeydi. Belediye Başkanı Münür Şahin ile röportaj gerçekleştiren başarılı programcı Burak Ersemiz 1075 yılından bu yana kesintisiz Türk kenti olma özelliği taşıyan Osmaneli İlçesinin eşsiz güzelliklerini tv100 ekranlarına taşıdı.

Eski adı Lefke olan Osmaneli’nin tarihteki önemi ile başlayan röportajda Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli’nin coğrafi özelliklerine değindi. İlçedeki turizm çalışmalarından da bahseden Başkan Şahin, Selçuklu ve Osmanlı Devleti’nden kalma tarihi konakların önemine dikkat çekti. İlçenin farklı tarımsal özelliklerini de anlatan Başkan Şahin, Osmaneli Ayvasının ve karpuzunun dünyaca ününü bir kez daha yineledi.

Kadın Girişimciler Kooperatifi ile Lefke Bezi dokumasına kadar uzanan geniş çaplı röportaj başta tv100 izleyicileri olmak üzere sosyal medyada da büyük beğeni topladı.

Editör: TE Bilişim