Cafer Elmas

Osmanelili vatandaşlar bahçelerinin yanındaki kum ocağından dertli.  Şikayetlerine ilişkin Valiliğe dilekçe veren bahçe sahipleri, kum ocağının yolları kapaması yüzünden bahçelerine gidemez olduklarını iddia ediyorlar.


Geçtiğimiz günlerde Osmaneli’ne gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a da mağduriyetlerini ilettiklerini söyleyen Ahmet İşlek ve Andan İlter, bakan’ın kendilerini Valiye yönlendirdiğini söylediler. İlter ve İşlek, Dünyalar Kum Ocağının Devlet Demir Yollarına ait hemzemin geçidin üzerine “Özel mülkiyettir şantiyeye izin almadan girilmez” tabelası astığını söylediler.


Kum ocağının her geçen gün Sakarya nehrine zarara verdiğini, Sakarya nehri kenarında yapılan ziraat ve meyveciliğin her geçen gün yok olmaya yüz tuttuğunu, nehrin yataklarının değiştirildiğini, zemin kaymasının dahi meydana geldiğini iddia eden İlter ve İşlek, buradaki kum ocağının yolları kumla kapladığını, bu yüzden bahçelerine geçemez olduklarını savundular. Sakarya nehri yanından geçen BOTAŞ doğal gaz işaret direklerinin de kumlarla örtüldüğünü ve görünmez hale geldiğini belirten İlter ve İşlek, kum ocağının bahçelerine ve Sakarya kenarına verdiği zararları ve olumsuzlukları kameraya kaydederek yetkililere ilettiler.






Editör: TE Bilişim