Gökay Şimşek

Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi Ankara’da düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarına katıldı.

Ankara'da ATO Congresium'da düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı yurtiçi ve yurtdışından birçok kooperatifi ağırladı.

Türkiye Kooperatifler Fuarı'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile 171 kooperatif kuruluşunun temsilci ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Kooperatifçilik ekonomik hayatın önemli bir aktörü”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanlığı tarafından ATO Congresium'da düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmasına, Türkiye’nin kalkınma yolculuğunda, sosyal sermaye ve kooperatifçilik kültürüne daima destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını katılımcılara ileterek başladı.

Günümüzde gelir dağılımında küresel çapta yaşanan adaletsizlik, iklim değişikliği ve yüksek kâr baskısı gibi etmenlerin sürdürülebilir kalkınmayı her zamankinden daha önemli hale getirdiğini ifade eden Oktay, bölgesel ve yerel kalkınmaya güç veren bir model olan kooperatifçiliğin bu çerçevede ekonomik hayatın önemli bir aktörü haline dönüştüğünü belirtti.

“Yasal değişiklikler yapıldı”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da amaçlarının kooperatiflerin üretim kapasitesini artırmak olduğunu belirterek, fuarın, hem iç hem de dış ticarette daha fazla pay sahibi olunmasını sağlamak için yürüttükleri çalışmaların önemli bir aşamasını oluşturduğunu söyledi.

Bakanlık olarak, ilk kez yürütülen bir çalışmayla kooperatifçilikle ilgili birçok sorunun çözümüne katkıda bulunacak ve kooperatifçiliğin ivme kazanmasına yardımcı olacak Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nı hazırladıklarını dile getiren Pekcan, tarım satış kooperatif ve birliklerinin profesyonel yönetime ve etkili denetime geçmeleri yönünde yasal değişiklikler yaptıklarını söyledi.

“Poyraz Rus Tüketici Kooperatifleri Birliği standını ziyaret etti”

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Türkiye Kooperatifler Fuarında, Rusya Federasyonu Tüketici Kooperatifleri Birliğinin standını da ziyaret ederek Centrosoyuz Başkanı Başkanı Dmitriy Zubov ile görüştü. İki kurum arasına imzalanan işbirliği protokolüne dikkat çeken Poyraz, iş birliklerimiz diğer şirketlerimizin çalışmaları ve her iki ülkenin ticari ilişkileri anlamında ticarete katkı sağlayacak boyutuyla da devam edecek" İfadelerini kullandı.

“Yine örnek bir projemizi devreye koyduk”

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifini kurmaktan ve faaliyetlerini organize etmekle yine örnek bir projemizi devreye koyduk.Kadın girişimcilerimiz faaliyetlerini bu kooperatifle çok daha etkin yapabilecekler.Ürettikleri yöresel ürünlerin satışını ve pazarlamasını yapabilecekler.Kadın Girişimcilerimize verdiği destekler ve Osmaneli Tarımına yönelik ilgisi ve yardımları için Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz'a ve Bilecik Ticaret İl Müdürümüz Şinasi Balta'ya ve İl Tarım Müdürümüze Necmettin Yoldaş'a çok teşekkür ediyoruz dedi.

Editör: TE Bilişim