Osmaneli Belediyesi ilçede inşa edilmek üzere konut ve işyeri projesi hazırladı. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü birimi tarafından hazırlanan proje, ilçe merkezinde, Camikebir Mahallesi Teyyare Meydanında 504 ada, 503 parsel sayılı alan üzerine inşa edilecek. Toplamda 21 işyeri ve 24 konutu kapsıyan proje A ve B blok olmak üzere iki bloktan oluşacak.

Bloklar toplam beş kattan meydana gelecek ve birinci kat iş yerleri, ikinci, üçüncü ve dördüncü katlar ise konutlar için ayrılacak. Konutlar 117 metrekare 3+1 şeklinde, dubleks konutlar ise 182 metrekare 4+1 şeklinde tasarlandı. Toplamda 24 konut olarak hazırlanan projede tek daire konutların fiyatı metrekaresi 1.000 TL dubleks konutların metrekare fiyatı ise 850 TL olarak belirlendi. İşyerleri de yine A ve B olmak üzere iki bloktan oluşmaktadır. Toplamda 21 dükkandan oluşan iş yerlerinin metrekare bedeli 3.250 ile 3.500 TL arasında değişecek.

Konut ve dükkanlar 2886 sayılı D.İ.Y’nın 45. Maddesi gereği 30.05.2016 Pazartesi günü saat 14:00’te Belediye Encümeni marifeti ile toplantı salonunda Açık Arttırma Usulü ile satılacak. İhale mükellefi ihale tutarının (konut başına, KDV tutarı eklendikten sonra) % 30’u peşin (ihale sözleşmesinin imzalanmasına müteakip 10 gün içerisinde) diğer kalanı kat irtifaklı tapu tesliminde (bankadan kredi çekilebilir durumuna gelindiğinde – bina inşaatının % 70’inin tamamlanmasına müteakip ödenecek.

Satışı gerçekleşecek olan konutlar, ihale sözleşmesinin imzalanmasına müteakip 12 ay sonunda teslim edilecek. İhale bedelini peşin ödeyen alıcılardan, ihale bedeli üzerinden % 5 oranında peşin indirim komisyonu uygulanacak. 







Editör: TE Bilişim