Gökay Şimşek

Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, Günüören Köyü ve Dereyörük Köyü’nde başlatılan ‘Turizm Köyü’ projesi hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Tarihi yapıları ilçeye kazandırma çalışmaları ile turizmin gelişmesinde önemli adımlar atan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Osmaneli'ne bağlı Günüören Köyü'nde tescil işlemi tamamlanan 11 tarihi konağın yenileme çalışması hakkında bilgi verdi.

Turizm köyü olması hedeflenen Günüören ve Dereyörük Köyü’nde ki tescillenen konaklarda yakın zamanda aslına uygun olarak restorasyon çalışmalarına başlanacağını belirten Başkan Şahin, bu köylerin oldukça derin tarihleri olduğunu ve bu yönde ciddi araştırmaların sürdüğünü ve turizmin gelişmesi açısından yine bu köyleri önemli bir değer olarak gördüklerini belirtti.

Başkan Şahin, konuya ilişkin gazetemiz ile şu detayları paylaştı:

"Bir tanesi Günüören Köyü, bir tanesi Dereyörük Köyü ve bir de yaylayı esas alacak bir çalışmamız var. Artık turizmde sadece deniz değil, yayla ve köy turizmi de önem kazanıyor. Dereyörük Köyü'nde şu anda projeyi gerçekleştiriyoruz. Günüören Köyü’nde de 11 adet konağı kuruldan geçirdik, şu anda bunlar tescilli hale geldi. Çoğu Romalılar, Bizanslılar döneminden kalma bu konakları koruma altına aldık ve onları da en kısa zamanda restore ettireceğiz.

Bu köylerimizi önemli bir değer olarak görüyoruz ve her bir köyün tarihini de çıkarttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Editör: TE Bilişim