Osmanlı Devleti’nden kalma onlarca tarihi konağı ile dikkat çeken Osmaneli İlçesi’ne bağlı Günüören köyü Es Tv ekranlarında geniş yer buldu. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin tarihi konakların restorasyonu için ahşap ve kiremit desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı

700 yıllık yapıların bulunduğu köy Osmanlı köyü olarak anılırken, bölgenin turizme kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Osmaneli Belediyesi de yapıların dönüşümü için ahşap ve kiremit desteği istiyor.

Osmanlı Devleti zamanından kalma tarihi evleriyle dikkat çeken Günüören köyü için önemli adım atıldı. Eski bir yerleşim yeri olan köyün tarihi Romalılar dönemine kadar uzanıyor ve bu önemli merkezde birçok tarihi eser bulunuyor. 700 yıllık tarihi konakları ile kendine adeta hayran bırakan Günüören’de konakların tescil işlemi tamamlandı. Sıra tarihi evlerin dönüşümüne geldi. Fakat restorasyon için malzeme sorunu bulunuyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ahşap ve kiremit konusunda destek beklediklerini ifade ederek, “Günüören köyü Kurtuluş Savaşında en fazla şehidin olduğu bir köyümüz.Tarihi Romalılar dönemine kadar uzanıyor. Osmanlı döneminden önce de var olan bir köy. Tabi burada özellikle ipek evleri yoğun olarak görülüyor. Burasını Kültür Varlıkları içerisine aldırdık, tescillerini yaptırdık. Ama restorasyon yönünde bize ahşap lazım. Bunlar olduktan sonra işçiliğini zaten bizim restorasyon ekibimiz ve Osmaneli Belediyemiz yapacak.Belediyemizin en büyük özelliği yaptığı çoğu işi kendi bünyesindeki ekiplerle yapabiliyor. Bize bu konuda destek olacak sanayiciler, hayırseverler olursa bu varlıkları turizme kazandırabiliriz. Bizim bu konuda malzemeye ihtiyacımız var ve bu konuda ahşap ve kiremit desteği istiyoruz.” dedi.

Günören Muhtar azası Halil Hatun da köylerinin tarihi değerinin çok önemli olduğunu, herkesin mutlaka gelip görmesi gerektiğini belirtti.Hatun,ayrıca en kısa zaman Günüören’in turizme kazandırılmasını beklediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim