Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Belediyesi’nin sponsor olduğu Arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bilecik’in 9 bin yıl öncesine ışık tutan Bahçelievler Mahallesi’ndeki Neolitik döneme ait olduğu bilinen kazı çalışmaları devam ediyor.

Bölgede bu zamana kadar yapılan kazı çalışmalarında Neolitik döneme ait birçok kalıntı bulunurken, Bilecik turizmi açısından yeni bir döneme kapı açması beklenen çalışmalara Bilecik Belediyesi destek vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öncülüğünde devam eden kazılar hakkında bilgiler aldı.

Gerçekleştirilen çalışmalar ile Bilecik ve bölgesinin geçmiş tarihine birçok açıdan ışık tutulduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “gerek bizler, gerek başkan yardımcılarımız ve ilgili birim müdürlerimiz alanı sürekli ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıyor ve Bilecik Belediyesi’nin yapabileceği katkıları sunuyor. Biz de bugün alanı ziyaret ederek, öğrencilerimiz ve burada önemli çalışmalara imza atan akademisyenlerle biraraya geldik.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal da çalışmalara katılarak, güzel sonuçların alınmasına katkı sağladı. Bütün akademisyen ve öğrencilerimize bu çalışmaları dolayısıyla teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

AKADEMİSYENLERDEN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Alandaki kazı çalışmalarında yeralan Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal da, Başkan Şahin’e yaptığı katkılar dolayısıyla teşekkür ederek, “burada gerçekleştirilen çalışmalar bölgenin Batı Anadolu'daki ilk yerleşim yerlerinden biri olduğunu ortaya çıkaran birçok öğeyi barındırıyor. Dolayısıyla hem tarihi geçmişe ışık tutma, hem de şehrin turizmine kazandırılması açısından çok önemli görüyorum.Aldığım bilgilere göre Belediye Başkanımız Semih Şahin ve Belediye’nin ilgili çalışanları çalışmalara birçok yönden katkı veriyor. Ben de yapılan bu çalışmalara verilen katkı dolayısıyla çok mutlu oldum ve teşekkürlerimi bildiriyorum’’ ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin’e çalışmalar hakkında bilgi veren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan ise, Başkan Şahin’e katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim