Cafer Elmas

Ahmet Berberoğlu’nun avukatı Şenol Özel, Sulh Ceza Mahkemesi’nce verilen tutuklama kararına Bozüyük Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak itiraz ettiklerini belirtti.

Berberoğlu’nun danışmanı Fevzi Bubilik ile birlikte Bilecik M tipi Cezaevi’nin önünde basın açıklaması yapan Avukat Özel, Berberoğlu’nun gayet iyi ve moralli olduğunu belirtti.

Avukat Özel, kamuoyunun bazı siyasilerce yanlış yönlendirildiğini belirterek, zimmet suçu ile tutuklanan Berberoğlu’nun zimmet değil ihmal suçu işlediğini onunda cezasının 3 aydan başlayan ufak ceza olduğunu belirterek, bu konuda ilgili Bozüyük Asliye Ceza Mahkemesi’ne itiraz ettiklerini ve Berberoğlu’nun bu akşam üstü veyahut yarın öğlene serbest kalabileceğini beklediklerini söyledi.

Mahkeme tarafından alınan gizlilik kararına itiraz ettiklerini belirten avukat Özel, müvekkilinin alınan gizlilik kararı sonucunda kendisini savunacak belgelere ulaşamadığını da vurguladı.

Berberoğlu nun avukatının önemli açıklamaları şöyle: “Zimmet suçlamasıyla 21 Şubat 2013’te tutuklanan müvekkilim Ahmet Berberoğlu’na, 10 tane konu soruldu 7 tanesi asfaltlamayla ilgili, bazı şirketlerin diğer 3 tane konu ise zimmetle alakası olmayan konulardır. Dosyayı incelediğimizde bu olaylarda müvekkilimin direk dahil olmadığını Belediye’deki alt birimler olan Fen İşleri Müdürlüğü ile asfaltlama işlemlerini yapan birimler tarafından bu görevlerin yerine getirmesi gerektiğini dilekçemizde dile getirdik.

Ve zimmet suçunun unsurlarından ‘’yetkilendirme’’ dediğimiz suçun oluşmadığı ortaya çıktı. Olsa olsa TCK 251/1 Maddesi’nde ön görülen ‘’ihmal ‘’ suçu olabilir. Onun da cezası 3 aydan başlayan çok ufak bir cezadır. Yani, müvekkilim Ahmet Berberoğlu’nun şu anda tutuklanması, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, tamamen yörenin özelliklerinden kaynaklanan bazı siyasi çekişmelerin sonucunda ortaya çıkan, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi, bazı siyasilerin bu yanlış yönlendirmelerden etkilenerek kamuoyu oluşturmaları ve nihayetinde firmaların yanlış bir paniğe kapılarak dosya kapsamına farklı beyanatlarda bulunmalarından kaynaklanmıştır. Ben, 28 yıllık ceza avukatıyım, şu anda gördüğümüz kadarıyla, sayın başkan aleyhine oluşturulabilecek isnat edilebilecek, hiçbir cezai müeyyideyi ortaya çıkartabilecek bir eylem gözükmemektedir. Asfaltlamada iddia olunan konular, tahsisatların yapılmadığı ya da Bozüyükspor’a yardım edildiği konusundaki atıf-ı cürümler ise 7 firma hakkında ödemelerin alınmış olması, ödemesini yapmayanlara tahakkuk fişi çıkarılması, ödeme yapmamakta ısrar edenlere ise icra takibi yapmasıyla da belediyenin tüm hukuki haklarını koruyan bir belediye başkanı şu anda cezaevindedir. Şu anda biz, bir hukukçu olarak, dosya kapsamı itibariyle Ahmet Berberoğlu’nun tutuklanmasını gerektirebilecek hiçbir gerekçenin bulunmadığı kanaatindeyiz. Bunu samimiyetle dile getirdik, dilekçemize de yazdık. Nöbetçi Asli Ceza Mahkemesi’ne sunulmak üzere 9 sayfalık bir dilekçe arz ettik. İnşallah hayırlı bir sonuç bekliyoruz.

Bir terör örgütüne siyasi destek anlamında yardım eden bir KCK yapılanmasına karşı gözaltına alınan ve tutuklanan bazı belediye başkanlarının çözüm süreçlerinden ve barış sözcüğünün sık kullanıldığı bir ortamda, aleyhlerine isnat edilen cezaları, müebbet cezasına kadar gidebilecek kadar ağır olan ve çok yüksek cezaları kapsayan maddelerden yargılandıkları halde, kamuoyunun oluşturulması ve siyasi tercihler sebebiyle bırakıldıklarını görmekteyiz. Yine Eskişehir ilinde yapılan operasyonda, 23 belediye görevlisinin çok ciddi ihale yolsuzlukları  gündeme gelmekte hazırlanan 4. yargı paketiyle bu kişiler serbest kalabilirler ve aynı zamanda Berberoğlu’nun da Cezaevi'nden çıkması gerekmektedir' dedi.
Editör: TE Bilişim