Cafer Elmas

Beyaz Kule Yayınevi’nin sahibi AK Parti Milletvekili aday adayı Üzeyir Yıldırım’ın 2009 yılında yayınladığı “Dinler Arası Diyalog ve Başkalaştırılan İslam” adlı kitap nedeniyle, ‘paralel yapı tarafından’ dinlendiği iddiası ortaya çıktı.

17 Aralık operasyonlarından sonra Hükümet ile Paralel yapı olarak adlandırılan Cemaat sürtüşmeleri sonucunda tele kulak skandalları ortaya çıkmış, hukuksuz olarak dinlendiği iddia edilen Cumhurbaşkanından, Başbakana birçok savcı, hakim gazeteci, işadamının yer aldığı 2.280 kişilik dinleme listesinde Bilecik'in tanıdığı simalardan Ankara Bilecikliler Derneği Başkanı AK Parti Bilecik Milletvekili aday adayı Üzeyir Yıldırım'ın da bulunduğu ortaya çıktı.



0532 283 xxxx nolu telefon sahibi Üzeyir Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 2009 yılındaki 2.280 kişilik liste 2014 yılında ortaya çıkıp tam olarak yayınlanırken, önce montaj denilen sonrada dinlendikleri kabul edilen dinlemeler değişik iddiaları da beraberinde getirdi.

Bir internet sitesinde yayınlanan 2.280 kişilik dinleme listesinde Bileciklilerin yakından tanıdığı bir isim göze çarptı. İddiaya göre, AK Parti Milletvekili aday adayı Üzeyir Yıldırım, 2009 yılında ‘paralel yapı tarafından’ dinlenmiş. Yıldırım’a ait cep telefonu hattının dinleme listesinde yer almasının ardından kendisine ulaştık ve dinlemenin gerçeğini sorduk.

İddiaya cevap veren ve dinlendiğini doğrulayan Yıldırım, sahip olduğu yayınevinin 2009 yılında yayınladığı Prof. Dr. Mehmet Bayraktar’ın “Dinler Arası Diyalog ve Başkalaştırılan İslam” kitabı nedeniyle dinlenmiş olabileceğini ve dinlendiğini sonradan öğrendiğini söyledi.

Üzeyir Yıldırım, kitabın içeriğinin ‘dinler arası diyaloğu’ eleştiren ve bilimsel temellere dayanan nitelikte olduğunu, İslam dinine göre dinler arası diyaloğun olamayacağını, ancak dindarlar arası diyaloğun (Hristiyan-Müslüman) olabileceğini ifade etti. Kendisi de ilahiyatçı olan Yıldırım, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Dinler Arası Diyalog, paralel yapı olarak adlandırılan yapılanmanın üzerinde önemle durduğu ve Hristiyan dünyasıyla işbirliği içerisinde olmasını sağlayan bir tezdir. Yeni bir dünya dini oluşturma çabalarının bir ürünüdür. Hristiyanlığın İslam ülkelerinde içi boş bir İslam anlayışı oluşturma çabasıdır. Bu konuyu ele alan ve karşı tezlerle olayı etkisizleştirmeye çalışan bu kitabı, sahibi olduğum Beyaz Kule Yayınları 2009 yılında yayınladı. O dönem dinlenmiş olmamın sebebinin bu kitap olduğunu düşünüyorum” dedi.

Üzeyir Yıldırım, Prof. Dr. Mehmet Bayraktar’ın “Dinler Arası Diyalog ve Başkalaştırılan İslam” isimli kitabını önümüzdeki günlerde tekrar yayınlayacağını ve isteyenlere Yarın Gazetesi aracılığıyla ücretsiz dağıtabileceğini söyledi.

Haberin internet linki: www.internethaber.com/paralel-orgut-star--644578h-p0.htm









Editör: TE Bilişim