Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun Bilecik M tipi kapalı Cezaevine girmesinin ardından önceki gün cezaevi önünde Avukat Şenol Özel ile birlikte basın açıklaması yapan Berberoğlu'nun Danışmanı Fevzi Bubilik, yapılanların ve yaşanılanların siyasi bir komplo olduğunu belirterek, sonunda kadar bu işin takipçisi olacaklarını belirtti.

      'Zimmet' iddiasıyla tutuklanan Berberoğlu'nun yaşadığı sürecin siyasi bir süreç olduğunun altını çizen Bubilik, 3 dönemdir Belediye Başkanı olarak seçilmiş bir insan hakkında bu şekilde olumsuz gündem oluşturulmasını kınadıklarını belirterek, “Başkanımız kaçar göçer bir insan değildir. Belediye'de söylenen bu zimmet olaylarının biz siyasi olduğunu düşüyoruz. Bahsedilen işlerde sadece Ahmet Berberoğlu'nun adı geçmemekte o zamanki bürokrat, seçilmiş ve Belediye Başkanlarının da olduğunu o zamanki danışmanlarında olduğunu, hatta o danışmanlardan bir tanesinin şuanda bir siyasinin danışmanı olduğunu ve bu temizlik firmasından borç alındığı ve bu borç alınmasında onlarında isimlerinin olduğunu hepsini biz bilmekteyiz. Zannediyorum ki Savcılık makamıda bunu biliyordur. Bilmiyorsa bile o firmanın sahipleri bu konu hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını avukatımıza söylediler' dedi.
Bubilik, yasal anlamda ellerinden ne geliyorsa yapmaya devam edeceklerini söyleyerek, yapılanın bir siyasi komplo olduğunu belirtti ve bu şekilde beyanat verdiklerini ayrıca yapılan şeylerle yaşanılan şeylerin insanın zor karşılayacağı durumlar olduğunu da vurgulayarak dimdik ayakta olduklarını başkanlarının da sağlığının ve keyfinin yerinde olduğunu belirtti.
Bubilik, “3 dönemdir Belediye Başkanı olarak seçilmiş bir insan hakkında böyle gündem oluşturulmasını kınıyoruz. Başkanımız kaçar göçer bir insan değildir. Belediye'de söylenen bu zimmet olaylarının biz siyasi olduğunu düşüyoruz. Bahsedilen işlerde sadece Ahmet Berberoğlu'nun adı geçmemekte o zamanki bürokrat, seçilmiş ve Belediye Başkanlarının da olduğunu o zamanki danışmanlarında olduğunu, o danışmanlardan bir tanesinin şuanda bir siyasinin danışmanı olduğunu ve bu temizlik firmasından borç alındığı ve bu borç alınmasında onlarında isimlerinin olduğunu hepsini biz bilmekteyiz.
Zannediyorum ki savcılık makamıda bunu biliyordur. Bilmiyorsa bile o firmanın sahipleri bu konu hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını avukatımıza söylediler. Cezaevine girmeden siyasetçi olunmuyormuş. Bakınız şuanki Başbakanımız cezaevine girdi, eski Cumhurbaşkanları öyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de tutuklu kaldığı süreç oldu. Bu bir süreçtir ama yapılış şekli bizi incitti. Yasal olarak mücadelemiz devam edecektir. Şu bilinsin ki başkanı sevenler çoktur. Bu siyasi manevranın ters tepeceğini düşünüyoruz. Siyaset meydanlarda kazanılan değerlerle ölçülür. 3 dönem siyasette kazanmış olduğu Belediye Başkanlığını böyle bir komplo ile kaybediyor görüntüsü sağlanıyor olsa bile biz buna katılmıyoruz. Bir laf vardır, 'böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var' diye bu söz sanırım gideceği yere gitmiştir. Biz dimdik ayaktayız. Yasal olarak her şey takip edilmektedir, şiddetle de sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim