Gamze Elmas

7 Haziran seçimleri öncesi tüm siyasi partilerin milletvekili adayları belli oldu. İnternet siteniz ve gazeteniz YARIN, Yüksek Seçim Kurulu'na listeler verilmeden saatler önce farkını ortaya koyarak kesin sonuçları okuyucularına duyurdu.
Adaylarını geçtiğimiz hafta önseçimle belirleyen CHP’de, Yaşar Tüzün’ün 1’inci sıra, Av. Çağatay Karaahmet’in ise 2’nci sıra milletvekili adayı olmasının ardından, AK Parti ve MHP’nin adayları kesinleşti. Aday belirleme sürecinde gazeteniz Yarın yine farkını ortaya koydu. Bilindiği gibi dün AK Parti’de Eldemir ve Kurtulmuş isimlerinin öne çıktığını ancak sıralamanın henüz kesinleşmediğini yazmıştık. Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilen listelere göre AK Parti Bilecik 1’inci sıra Milletvekili adayı Halil Eldemir, 2’nci sıra Milletvekili adayı ise Ramazan Kurtulmuş oldu.

MHP’de ise Bilecik 1’inci sıra Milletvekili adayı Bahattin Şeker, 2’inci sıra Milletvekili adayı ise Hüseyin Şensoy oldu. Gazetemiz, Şeker ve Şensoy henüz aday adayı bile olmamışken isimlerini gündeme getirmiş ve yine milletvekili adayı olacaklarını yazmıştı.

Vatan Partisi ise 7 Haziran seçimine Bilecik1’inci sıra Milletvekili adayı Feridun Aynur ve 2’nci sıra adayı Hasan Özkan’la girecek. Bilecik’te ilk kez bir genel seçime katılacak olan HDP’nin adayları ise Perihan Karakoç ve Ömer Ege.

Tüm adayların belirlenmesi ile birlikte, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de kıyasıya bir yarış başlayacak. 2 aylık süreçte adaylar halkı kendilerine oy vermeleri için ikna etmeye çalışacak.



Editör: TE Bilişim