Rabia Platformu tarafından Mısır'daki askeri darbenin 100. günü dolayısıyla katliamlar protesto edildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde toplanan platform üyeleri, "Mısır'da ki zulme sessiz kalma" etkinliği gerçekleştirdi.
Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şubesi Basın Sekreteri Ahmet Başatemur, yaptığı konuşmada, Mısır'da yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini söyledi.
Mısır halkının elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yılı tamamlamadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını ifade eden Başatemur, şöyle konuştu:
“Mısır'da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Bu yüzden, Rabia-Tül Adeviyye meydanında yapılan katliamın sessiz tanıkları olmayacağız. Bu yüzde, Mısır'da darbe son buluncaya millet iradesi yeni-den hakim oluncaya kadar isyanda olacağız. Bu yüzden, darbeye itirazlarında, darbecilere isyanlarında Mısır halkının yanında yer alacağız. Merkezinde insan olan, temeli insan onuru olan 'Yeni bir dünya' için, 'Mısır için direniş, insanlık için diriliş' mücadelemizde kararlı olacağız. İnanıyoruz ki, kendisini insana ve insanlığa hizmet etmeye adamış gençliğin, darbelere karşı direnişi insanlığın direnişiyle sonuçlanacak. İnsana karşı yapılan zulmü sona erdirmeyi amaçladığımız bu kutlu sefer, Mısır'da darbeyi sona erdiren soylu bir zaferle taçlanacak."
"Mısır'da 100 gündür hüküm süren zulme insanımızla kendisini Rabia kuşağı olarak adlandıran bizler, Mısır'da darbenin ikinci 100 gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz" diyen Başatemur, kim olduğuna bakmaksızın mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın karşısında duracaklarını bildirdi. Başatemur, adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının ve insan onurunun savunucusu olacaklarını kaydetti.
Konuşmanın ardından Bilecik İlim Yayma Cemiyeti Ezgi Grubu tarafından marşlar söylendi, şiir okundu.
Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.
Editör: TE Bilişim