2003-2005 yılları arasında Bilecik Valisi olarak görev yapan Ayhan Çevik, hayatını kaybetti.

Uzun zamandır rahatsız olan Vali Çevik, yarın Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çıkrıkçı Köyü’nde toprağa verilecek.

1951 doğumlu 63 yaşındaki Çevik, 1993-1996 yılları arasında Gümüşhane, 1996-1998 yılları arasında Tokat, 1998-1999 yılları arasında Çankırı, 1999-2003 yılları arasında Uşak, 2003-2005 yılları arasında Bilecik Valisi olarak görev yapmış daha sonra 22 Temmuz2005 tarihinde merkez valisi olarak atanmıştı.

5 Mart1999 tarihinde Çankırı Valisi olarak görev yaparken, bombalı saldırıda ağır yaralanmış, saldırıda, koruma polisi ve iki lise öğrencisi ölmüştü. Saldırıyı, yasadışı TİKKO örgütü üstlenmişti.

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı, kamuoyunda mafya lideri olarak bilinen Sedat Peker'in adamlarına menfaat karşılığı silah ruhsatı verdiği iddiasıyla Ayhan Çevik'in, görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmasını ve suçun birden fazla işlenmesi nedeniyle cezanın artırılarak uygulanmasını istemişti.

Merkeze alınmasının ardından Çevik, Ankara'dan İstanbul'a giderken Bolu TEM Otoyolu'nun Paşaköy mevkiinde kaza geçirmiş, Çevik'in aracı hurdaya dönerken, kendisi de ağır yaralanarak Yyoğun bakıma alınıp ameliyat olmuştu.

İlimizde 2 sene Vali olarak görev yapan Ayhan Çevik, geçirmiş olduğu bu olumsuz süreçlerin ardından uzun zamandır süren rahatsızlığını yenemeyerek hayata gözlerini yumdu.

Vali Çevik’in cenazesi yarın öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından memleketi olan Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çıkrıkçı Köyü’nde toprağa verilecek.

Vali Çevik’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.YARIN

 

 

Editör: TE Bilişim