Hasan Güner

Milliyetçi Hareket Partisi, ani bir kararla il ve merkez ilçe teşkilatını kapattı. Partililer, süreçle ilgili halkı bilgilendirmek adına basın mensupları ile bir araya geldi. Yaşananların MHP’ye zarar vereceğini savunan MHP İl Başkanı Sabri Eraslan, Bizler hiçbir dönemde kimsenin adamı olmadık olmayız da. Ben ülkücüyüm diyen birisi tasmayı boynuna taktırmaz.” dedi.

MHP’de temel amacın insan odaklı, seviyeli, ilkeli, dürüst bir siyaset anlayışı ile, adaleti esas alan bir yönetim anlayışını tesis etmek, toplumsal barış ve huzuru hakim kılmak olduğunu aktaran Eraslan, “Bize ulaşan bilgiler neticesinde görevi bırakıyoruz. Değerli arkadaşlarımla birlikte halkımıza bilgi vermek için basın toplantısı yapma gereği duyduk.” ifadelerini kullandı.

Eraslan, basın açıklamasında şunları söyledi:

“Bilecik il teşkilatı olarak girdiğimiz bütün seçimlerden başarı ile çıktık.

Ağustos 2013’te yönetim kurulu kararı ile il başkanlığına geldiğimiz günden bugüne kadar, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere iki seçim geçirdik.

İl başkanlığı görevimi devralmamla birlikte partimizin kurumsal kimliğinin muhafazası bakımından tüm toplantı, protokol ve parti içi çalışmalarda bulunduk. Partimizin konumunu ve bulunduğumuz makamı en iyi şekilde temsil ettik.

Yerel seçimlerde Bilecik genelinde partimizi 2. sıraya oturttuk. 3 belediye, 7 il genel meclisi üyesi ve 41.000 oyla, MHP’nin gücünü ispatladık. Ayrıca 1999 senesinden sonra alınan dairelerimiz bugünün şartlarına cevap veremeyecek duruma gelmiş ve o 2 daireyi değerlendirerek partimize rahat bir çalışma ortamı oluşturduk. Kirada değiliz, kendi yerimizdeyiz. Bugün itibarıyla görevi, aynı zamanda borçsuz bir parti bırakıyoruz. Buralar, bütün bu partiye gönül verenlerin malıdır.                 

MHP’nin atama il başkanı değilim. Yönetim kurulu kararı ile yapılan il başkanıyım. Partimiz 15 aydır, 09:00 ile 17:00 saatleri arasında açıktır. Partimiz 45 yıllık mazisinde en yüksek oya ulaşmıştır. Partimizin kendi yeri, öz malı vardır. Bilecik ve ülke gündeminde önemli bir yere sahiptir. Teşkilatlarımıza il başkanı odası, toplantı salonu, bayan-erkek ayrı lavaboları ile nezih bir ortam sağladık. İstendiği zaman açılan, istendiği zaman kapanan MHP yok artık. Seçim döneminde açılıp, seçim bitince kapanan bir MHP yok artık.

Bunları yaparken Seven Çarşısı’ndaki ilçe teşkilatını kapatmadık. Oradaki faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Ben teşkilatçı particiyim. 1992 yılından beri partinin neferiyim. Üye olarak girdiğim bu harekette, Kurtköy sandık başı, Kurtköy köy temsilcisi, ilçe yönetiminde, il muhasipliği ve il başkanlığı görevlerinde bulundum. Biz bu davaya il başkanı olmak için girmedik. Üzerimize ne vazife düştüyse hakkınca yaptık. Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğü bize ne yetki verdi ise onu yaptık.

Çalışmalarımızda devamlı yanımda olan, her kararımı beraber aldığım çalışma arkadaşlarım il yönetimime teşekkür ederim.

Bu görevleri Allah’ın rızasını kazanmak için üstleniyoruz. Hiçbirimizin maddi beklentisi yok, makam ve mevki meraklısı da değiliz.

Biz il yönetim kurulu olarak görevden alınmıyoruz. Genel merkezimizin Bilecik il ve ilçe teşkilatını kapatıyor. Kapattıktan sonra hemen akabinde ilçe kongrelerine kadar bir görevlendirme yapıyor.

Bilecik’te alınan başarılar hepimizindir. Bütün ülkücüler layıkı ile çalışmış, Bilecik’te tarih yazılmıştır. Partimizde benimde hiçbir zaman tasvip etmediğim eski ülkücü - yeni ülkücü yoktur. Hepimiz bu davanın neferiyiz. Bizler eski Türkiye’li Milliyetçi Hareketçi’leriz. Çalışma dönemimde Ülkü Ocaklı gençlerimizle ilişkilerimiz sıcak tutulmuş, kadın kolları kurulmuştur. Kadın Kollarımız bu başarılarda en önemli katkıyı sağlamışlardır.

Partimiz bana il başkanlığı, arkadaşlarıma ise il yönetim kurulu payesi kazandırmış, boynumuza altın madalya takmıştır. Biz bu madalyayı yere düşürmeyiz, ayaklar altına almayız. İl başkanlığından alınıyoruz ama partimizi terk etmiyoruz. Üye olarak çalışacağız, eskiden olduğu gibi bundan sonra da MHP’nin başarısı için mücadeleye devam edeceğiz.

Çok güzel hareketler bunlar fakat bu hareketler MHP’ye zarar verir.

Bizler hiçbir dönemde kimsenin adamı olmadık olmayız da. Ben ülkücüyüm diyen birisi tasmayı boynuna taktırmaz. Biz Türk İslam davasının adamı olduk. Ne yaptıysak ve ne karar aldıysak tüzük kurallarına göre aldık. Fakat birilerini rahatsız etmişiz. Başımıza bunlar geldi. Aldığımız kararlardan dolayı pişman değiliz. Yine olsa yine aynısını yaparız. Başımız dik alnımız açık. Partimizi küçük düşürecek hiçbir davranışımız olmadı. Teşkilattan yana olduk. Son söz teşkilatımızın ve ülkücü hareketindir.

Mevlam bize yardımcı olsun. Ne mutlu Türk’ün diyebilene ve ne mutlu Türk’üm diyene.”

 

“KAPATILMA NEDENİNİ BİLMİYORUM?”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Eraslan, süreçle ilgili olarak, “Karar merkezden çıktı. Biz, il teşkilatı olarak başarılıyız. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik’te 2. sıraya oturdu, Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partinin önüne geçtik. Bu çalışmalarımızda birilerinin ayağına basmış olabiliriz. Bizim suçumuz günahımız yok. Suçumuz varsa Genel Merkezimiz suçumuzu açıklayabilir.

Merkez Yürütme Kurulu’muz bu konuda açıklama yapma mecburiyetinde değil. Bütün partili arkadaşlarım da bilir, partilerde bütün yetki Merkez Yürütme Kurulu’nundur. Kararlarına uymama gibi bir düşüncemiz yok. Ben teşkilatın neden kapatıldığını bilmiyorum.

Bu partimizin kararıdır ve biz partimizin kararlarını sorgulamayız. Parti disiplini bunu gerektirir. Teşkilatımızın hakkında kötü konuşmayız.” dedi.



Editör: TE Bilişim