1993 yılında otomobiline yerleştirilen bombayla katledilen gazeteci Uğur Mumcu anısına Eskişehir’de açılan Uğur Mumcu Parkı’nda Bilecik’ten götürülen mermerler kullanıldı. Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan parkta, Mumcu’nun bombalı saldırıda enkaza dönüşen otomobili, içinde Bilecik’in de bulunduğu 16 farklı şehirden gelen mermerlerle hazırlanan bir kaide üzerine yerleştirildi. 06 YR 245 plakalı otomobilin enkazı, camekan içine alınarak anıt haline getirildi.

Eskişehir Büyükdere Mahallesi Buse Sokak'taki parkta, Uğur Mumcu kitaplarının da bulunduğu bir açık hava kütüphanesi oluşturuldu. Öte yandan parkın açılışı sırasında vatandaşa ücretsiz olarak Uğur Mumcu kitapları dağıtıldı. 8 bin metrekare alana sahip Uğur Mumcu Parkı’nda ayrıca kafeterya, yürüyüş yolu, kaykay pisti, tırmanma duvarı, su duvarı, amfi tiyatro ve model uçak pisti bulunuyor.

Parkın açılışında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “23 yıl önce, yine böyle soğuk bir günde, evinin önünde arabasına bindiği anda Uğur Mumcu'yu alçakça, haince bir suikastla bizden koparmışlardı. Odunpazarı, Tepebaşı ve Büyükşehir belediyelerinin katkılarıyla meydana getirdiği bu parktaki anıt dünyada eşi olmayan bir anıt. İşlenen bir cinayetin ve Uğur Mumcu'ya yapılan haince, alçakça saldırının insanın insana yapabileceği kötülüklerin ne kadar sonsuz olduğunu somut bir şekilde ortaya koyan bir anıt” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim