Cafer Elmas

Hakkında fezleke bulunan Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla birlikte, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün de dokunulmazlığı kaldırılırken Bakan Kılıç’la hesaplaşma zamanı da geldi.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Eylül ayında Meclis Genel Kurulunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la yaşadığı tartışma sonrası Yaşar Tüzün hakkında 50 bin liralık tazminat davası açılmıştı. Milletvekili Tüzün ve Bakan Kılıç arasında Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen ilk davada hakim davayı reddetmişti. Bunun üzerine Bakan Kılıç Tüzün’e ceza davası açmış Tüzün ise yaptığı açıklamada “Herhalde adalet tarihinde aynı iddiadan bir mahkemenin beraat, diğer bir mahkemenin ceza verdiği bir örnek yaşanmamıştır. Aslı olmayan böyle bir hakaret suçlaması karşısında dokunulmazlık zırhına sığınmam mümkün değildir. Keşke dokunulmazlıklarımız kalksa da Bakan’la mahkemede hesaplaşsak” ifadelerini kullanmıştı.

Yaşar Tüzün, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen oylamada dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullandı. Teklifin 376 oyla kabul edilmesiyle birlikte 112 milletvekilinin dokunulmazlığı kalktı. Şimdi gözler eğer dokunulmazlıkların kalması ile dava görülür ise kararın ne olacağına çevrildi.

Editör: TE Bilişim