CHP Milletvekili Yaşar Tüzün partisinin 18 milletvekiliyle birlikte “Yeni anayasada laiklik olmamalı” diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında Anayasal suç işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinin İstanbul Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Başsavcılığı’na verilmesinin ardından, dilekçeyi imzalayan milletvekilleriyle birlikte mecliste bir basın açıklaması yapan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 
Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın anayasal düzene karşı suç işlediğini belirtti ve "TBMM Başkanı esasen yaşamının önemli bir kısmında bilerek ve isteyerek laik anayasal düzeni ortadan kaldırmayı siyasal amaç edinmiş bir şahıstır. Konferansta yapmış olduğu açıklamalar yalnızca bu yöndeki eylemlerinden bir tanesidir. Sanığın bir yandan yeminine sadık kalmaması diğer yandan değişikliğinin teklif dahi edilemeyeceği maddelerin tümden kaldırılması istemi açık olarak anayasal düzene karşı suç işlemiştir" ifadelerini kullandı.

Konuyu sosyal medya üzerinden duyuran Yaşar Tüzün’de burada yaptığı açıklamada “CHP Milletvekilleri olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik Anayasa'da olmamalıdır." sözleriyle ilgili olarak "Anayasal düzene karşı açıklamalarda bulunduğu" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim