CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ülkemizde hapis yatan gazetecileri hatırlatan Tüzün'ün 'basın özgürlüğü' vurgusu yaptığı açıklaması şöyle:

Gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesini içeren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin 55’inci yılında, ne yazık ki Türkiye bir “Çalışan Gazeteciler Günü”nü daha, cezaevindeki tutuklu gazetecilerle karşılıyor.
Kalemi kırılan işsiz gazeteci sayısı ise çalışan gazetecilerin sayısına yaklaştı.
Ülkemizde basın özgürlüğü, 55 yıl öncesinden daha kötü durumda.
“Halkın doğru haber alma hakkı” çerçevesinde mesleklerinin gereği olarak eleştirel haberler yapan basın yayın kuruluşları çeşitli yollarla cezalandırılıyor.
Çeşitli gerekçelerle medya kuruluşlarına el konuluyor, havuzlar oluşturuluyor, ekranlar karartılıyor.
Her şeye rağmen gazetecilikten vazgeçmeyenler ise, bir yandan haklarında açılan davalarla baskı altına alınıyor, diğer yandan da 212 sayılı yasayla kazandığı hakları ellerinden alınarak insani yaşam koşullarından uzaklaştırılıyor.
Demokrasinin olmazsa olmaz vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın en karanlık dönemlerinden birini yaşıyor.
Basın ve ifade özgürlüğü açısından Türkiye, 180 ülke arasında 149’uncu sırada yer alıyor.
Böyle bir dönemde ulusal ve yerel medyamız adına Bilecik’te, her türlü zor koşullara rağmen sorumluluk bilinciyle, gerçekleri objektif şekilde halkımıza sunmaya çalışan, tarafsız, güvenilir, özgür habercilik anlayışıyla görev yapan tüm basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Editör: TE Bilişim