Cafer Elmas

CHP Genel Merkezi’nde 2014 yerel seçimlerinde adayların belirlenmesi ile ilgili Bihlun Tamaylıgil, Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Bülent Tezcan ve Umut Oran’dan oluşan heyet, 28 olan Ankara Çankaya aday adaylığı sayısını 13 Kasım 2013 Çarşamba günü gece geç saatlere kadar yaptıkları toplantı sonrası 7’ye indirdi. Son yediye kalan isimler arasından Çankaya Belediye başkan aday adaylığın baş vurusu yapan Bilecik eski Belediye Başkanı 22.ve 23. Dönem milletvekili Yaşar Tüzün’de yer aldı. Tüzün’ün bu başarısı adaylar arasında iddialı olduğunu gösterirken Bu haber CHP’ye yakınlığı ile bilinen ulusal olarak yayın yapan Ülke Haber internet sitesinde özel haber olarak duyuruldu.

 CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre 28 aday adayı arasından belirlenen 7 aday adayı; Bülent Tanık (mevcut belediye başkanı), Alper Taşdelen, Durdu Özpolat, Faruk Demir, Yaşar Tüzün , Ekrem Kerem Oktay ve Perihan Sarı.

13 Kasım Çarşamba günü yapılan MYK toplantısı sonrası alınan kararla Ankara'nın Çankaya, İstanbul'un Kadıköy gibi ilçelerinde hem adaylar, hem de mevcut başkanların durumu örgüte ve anket yöntemiyle halka sorulacak.

Editör: TE Bilişim