Önceki gün Ankara’da meydana gelen terör saldırısının ardından CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasına 500 metre mesafede meydana gelen patlamayı mecliste hissettiklerini belirten Tüzün, “Türkiye'yi bu noktaya getirenler utansın” ifadesini kullandı.

Ankara’da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında yaşanan patlama sonucunda resmi açıklamaya göre 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi ise yaralandı. Genel Kurmay Başkanlığına 300 metre, TBMM’ye ise 500 metre mesafede gerçekleşen patlamalar Ankara’nın büyük bölümünde hissedildi.

Patlamadan hemen önce Meclis Genel Kurulundan çıkan ve patlama anında odasında bulunan Milletvekili Yaşar Tüzün olayla ilgili sosyal medya aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:

“Ankara'da kalbinde meydana gelen patlamayı TBMM'den hissettik. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsünü lanetliyorum, ama lanetlemek ölenleri geri getirmiyor... Türkiye'yi bu noktaya getirenler utansın...”

Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise, sosyal medya üzerinden Ak Parti, CHP ve MHP'nin TBMM gruplarının hazırladığı ortak bildiriyi paylaştı. Bildiride; “Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır” ifadesi yer aldı.

Editör: TE Bilişim