CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün Ramazan Bayramı öncesi trafik terörüne dikkat çekerek Bozüyük’ün Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) çilesini TBMM’de gündeme getirmesi sonuç verdi ve TEDES radar sistemi sona erdirildi.

Bilindiği gibi Bozüyük’te kurulan TEDES yüksek miktarlarda kesilen trafik cezaları ile gündeme gelmiş çok sayıda sürücünün canını yakarak tepkisini çekmişti.

Radarların özel bir şirket tarafından kurulduğunu ve kar elde etme amacıyla yerleştirildiğini belirten Yaşar Tüzün, sistemi “Vatandaşa tuzak, yandaşa kıyak” sistemi olarak niteledirmişti.

        Hükümetin bu şikayetlere duyarsız kalmayıp sistemi sonlandırması sürücülere derin bir oh çektirirken, konu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Tüzün, “Elektronik trafik denetleme sistemi konusundaki haksızlık ve hukuksuzlukları bir süre önce TBMM kürsüsünde gündeme getirmiştim. Deli Dumrul gibi neredeyse her geçen sürücüye ceza kesen bu sistem, vatandaşa tuzak, yandaşa kıyak haline gelmişti. İlimizde özellikle Bozüyük'te büyük şikayetlere yol açan bu uygulamayı gündeme getirdikten sonra Türkiye'nin her yerinden teşekkür mesajları almıştım. Hükümetin bu şikayetlere duyarsız kalmayıp sistemi sonlandırdığını büyük memnuniyetle öğrendim. Bir muhalefet milletvekili olarak hukuksuzluģa,  haksızlığa son verilmesine katkıda bulunduğum için mutluyum. Bundan sonra da halkımızı yakından ilgilendiren bütün haksızlıkların peşinde olacağım” 
Editör: TE Bilişim