Kıymet Aslan-  Geçtiğimiz hafta 2013 yılının dördüncü ve son İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Vali Halil İbrahim Akpınar'dan tarihi eserlerin korunması amacıyla keskin bir talimat geldi.  Tarihi eserlere dokunan veya izinsiz çalışma yapanların savcılığa bildirilmesini istedi.
Koordinasyon Kurulu toplantısında Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, restorasyon çalışmalarına ilişkin yaptığı sunumda tarihi mekanlardaki bazı görevlilerin ayakkabılık gibi benzeri yerlerde değişiklik yapıldığına dair konuşmasında dile getirdi. Bunun üzerine  Vali H. İbrahim Akpınar  “Tarihi binalarda oturan mensuplarımız, tarihi camilerde çalışan diyanet çalışanla-rımız lütfen tarihi dokuya dokunmasınlar” şeklinde  daha önce de uyardığını söyleyerek bundan sonrası içinde daha sert yaptırımlar uygulanması yönünde uyarıda bulundu.
Vali Akpınar konuya ilişkin şöyle konuştu; “Ben müftü beye de söyledim .  Tarihi binalarda oturan mensuplarımız, tarihi camilerde çalışan diyanet çalışanlarımız lütfen tarihi dokuya dokunmasınlar.  Bizim çocukluğumuzda ellerinde yeşil ve kahverengi boyalarla dolaşan hayırsever amcalarla geçti. Bari 2013 yılında bunları devam ettirmeyelim. Camilerin balkonları kapatılmaya çalışılıyor, niye balkon yaptınız demek lazım o halde. Camilerin balkonları bırakın açık kalsın. Tarihi camilere izinsiz, kurulun haberi olmadan  çivi çakmayın, hiçbir şey yapmayın diye uyarmıştım. Bundan sonra savcılık durumu varsa da acımayın bildirin. Tarihi Esere dokunan cezasını çeksin.”dedi.
Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı  ise “Sayın valim sizin talimatınız üzerine bu konulara ilişkin 3-4 ay önce müftülük koordinesinde tüm çalışanlara yönelik  toplantı yaptık. Tarihi cami yada mekanlarda değişiklik yapılmaması yönünde  tek tek anlatıldı” diyerek bilgilendirmede bulundu.
Editör: TE Bilişim