Hasan Güner
İlimiz okullarında spor kültürünü, gençlik, spor etkinliklerini yaygınlaştırmak, geliştirmek, Bilecik’te bulunan örgün, yaygın eğitim öğrencilerinin serbest zamanlarını sportif etkinliklerde kullanmasını sağlamak, bunun için gerekli tesisleri, imkanları sağlamak amaçlarını taşıyan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
İmza töreninin açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk yaptı.
Genç nüfusa sahip olan ülkemizde lisanslı sporcu sayısının daha da arttırılmasının hedeflendiğini belirten Doyuk, konuşmasında şunları söyledi:
“Ülkemiz genelinde sporun yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi çalışmaları, çeşitli proje ve uygulamalarla tüm illerimizde devam etmekte olup, lisanslı ve lisanssız sporcuların da sayıları her geçen gün artmaktadır.
Türkiye geneli lisanslı sporcu sayısı 2010 yılında 471.028,  2011 yılında 1.765.001 iken 2014 yılında 3.177.593’e ulaşmıştır. İlimize ait lisanslı sporcu sayısı 2010 yılında 6560 iken 2014 yılında 11.902’ye ulaşmıştır.
Türkiye geneli, her yaş grubunda spor yapanların sayısı, 2012’de 167.644 iken 2013 yılında 502.852 olmuş ve 2014 yılında bu sayı 527.487ye çıkmıştır. İlimizde ise 2014 yılı her yaş grubu spor yapanların sayısı 3988’dir. Çocuk ve genç nüfusuna sahip olan ülkemizde lisanslı sporcu sayılarının daha da arttırılması, aynı zamanda okul sporlarımızın, federasyon ve il faaliyetlerimizin çoğaltılması, uluslararası başarılara ulaşılması hedeflenmiştir.
Bu hususta genç ve sporcu potansiyelini okullarımızda görmekteyiz. Amacımız ilimiz okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimize sporu tanıtmak, spor kültürünü aşılamak, aynı zamanda okullarımızda gençlik ve spor etkinliklerini yaygınlaştırmak ve geliştirmek, öğrencilerimizin serbest zamanlarını kültürel ve sportif etkinliklerle geçirmelerini sağlamaktır.
İlimizdeki tüm bu sosyal ve sportif faaliyetlere yönelik kurslarımızı müdürlüklerimizin ilgili personellerinin yönetiminde tüm okullarımızın katılımını sağlayarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait spor tesislerini en verimli şekilde kullanmak amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalanmasına karar verilmiştir.
Protokolümüz hayırlı uğurlu olsun.”
Doyuk’un ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, protokolde emeği olan herkese teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:
“Biz, öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını önemsemiyoruz. Aynı zamanda sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetlerle de gündeme gelmelerini önemsiyoruz.
Son günlerde yaptığımız çalışmalar sizlerin de malumu. TÜBİTAK aracılığıyla proje hazırlanmasıyla ilgili 150 öğretmenimize sertifika verdik. Onları 3 gün boyunca eğittik. Bunlar, öğrencilerimizin bilimsel gelişimine katkıda bulunacak.
Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İstanbul’da açılan İnovasyon Fuarı’na katıldık. Bunun yanında müzik öğretmenlerimizle, okullarımızdaki egzersiz çalışmalarını artırılmasına dönük bir toplantı yaptık. Malumunuz korolar ve tiyatro etkinlikleri var. Bunların artırılması yönünde bütün tedbirlerimizi alıyoruz.
Burada da iki müdürlüğümüz arasında sportif faaliyetlerin arttırılması amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu ne içeriyor: Salonlarımızın karşılıklı ortak kullanımını aynı zamanda açılacak kurslarımızın birlikte planlanmasını. Buradaki hedefimiz öğrencilerimizin bu mevcut imkanlardan en üst seviyede yararlanmaları artı öğrenci sayısının arttırılmasıdır.
Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Başta öğrencilerimize sonra ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Böyle bir işbirliği içinde bulundukları için de il müdürümüze çok teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından, taraflar işbirliği protokolünü imzalandı.
Editör: TE Bilişim