Cafer Elmas

Geçtiğimiz günlerde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için tüm yurtta yas tutarak kadına yapılan şiddete ve tacizlere tepki eylemleri yapılırken, Bilecik'te yaşanan ve Facebook’ta #ifşaediyoruz hashtag’ı ile ‘yasta değil isyandayız, Özgecan için sokaktayız’ grubunda yayınlanan sözlü taciz olayı şaşkınlık yarattı.

Gece işten çıkan iki bayan Cumhuriyet Mahallesi’nde evlerine giderken beyaz bir araba ile gezen iki gencin sözlü tacizine uğradı. İddiaya göre araba ile bir süre takip eden gençler, bayanların yanında durarak “beraber takılsak iyi olur” şeklinde teklifte bulundular.

Buna sinirlenen bayanlardan biri cep telefonunun kamerasını açtı ve erkekler ile tartışmaya başladı. Kendilerine yapılan sözlü tacize kızan ve hesap soran bayanlar karşısında erkekler “ablacığım kötü bir şey yapmadık” diyerek çaresizce özür dileseler de fayda etmedi. Sinirlerine hakim olmayan bayanlar özür dileyen ve yanlış anlaşıldıklarını anlatmaya çalışan kişinin arabadan dahi inmesine izin vermezken, işten çıkıp evlerine giderken hiç bir erkeğin kendilerine “beraber takılabilir miyiz?” teklifinde bulunamayacağını ve tacizde bulunamayacaklarını söylediler.

Çiğ köfteciden beri kendilerini takip ettiklerini iddia eden ve arabayı yanlarında durdurarak “beraber takılamaz mıyız?” deyip gülüştüklerini, kamera açılınca söylemlerini değiştirdiklerini belirten bayanlar “Bizim sizin gibilere karşı sesimiz çıkamayacak mı? Biz işten çıkınca rahatça gece evimize gidemeyecek miyiz? dediler. Böyle erkeklerden bıktıklarını, Özgecan eylemlerinin bu tarz yaklaşımlar yüzünden yapıldığını söylediler. Gençlerden biri arabadan inerek durumu yatıştırmaya çalışsa da ve bir ara kamera kayıtlarında kısa süreli arbede yaşandığı gözlendi.

Olay sonrası taciz ettiği iddia eden kişilerden birisinin “başımı belaya sokacaksınız” tehdidi karşısında, taraflar olay yerinden ayrıldılar.

İlimizde görmeye pek alışık olmadığımız, şehrin göbeğinde gece işten çıkan ve  evlerine giden bayanlara karşı yapılan bu  sözlü taciz olayı sonrası vatandaşlar emniyet birimlerini biraz daha duyarlı olmaya davet ederken, bayanların cesaret örneği gösterdiği bu olay videosu sosyal medyada yoğun ilgi görürken tıklanma rekoru kırması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim