Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler’e İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmesini ve yargı yolunun açılacağını ilk kez gazetemiz ve www.yarin11.com internet sitemizde duyurmuştuk.

Haberimizde  Bozüyük'te bir park ve düğün salonu kiralama işinde yapılan bir yanlışlık gerekçesi ile Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler için İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni çıktığını ve Sertler'in yargılanacağının iddia edildiğini yazmış bu konuda Oğuz Sertler’in ne gibi açıklama yapacağını da sorarak kendisine söz hakkı tanımıştık.

Ne varki Oğuz Sertler, haberi gündeme taşıdığımıza çok kızmış olacak ki haberi yapan gazetemizi düzenlemiş olduğu basın toplantısına çağırmayarak kendisine yakın medyayı çağırıp konuya ilişkin basın açıklaması yapıp gazetemizi hedef aldı.

Haberin muhatabı olan gazetemizin çağırılmadığı basın toplantısında haberi kaleme alan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni’ne ve gazetemize yönelik eleştiriler yapılıyor.

Şimdi bizde buradan kendisine soruyoruz. Haberimizin neresi yanlış? Sizin İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma geçirmeniz için izin verildi mi verilmedi mi?

Sayın Sertler, haberde sadece kendi adının verildiğini, kendisinin haricinde bazı zabıta ve memurlara da soruşturma izni verildiğini söylüyor. Biz gazeteciler Başkanlar ve Başkan Yardımcısı varken memurlar ile muhatap olmayız, çünkü alt birimde bulunan bahsettiğiniz bu kişilerin sizlerden gelen emirler doğrultusunda görev yaptığı sağır sultan tarafından bilinmekte.

Diğer yandan, bize istihbaratımızda sadece sizin adınız verildi. Sizin belirttiğiniz gibi siyasi hesaplar içinde olan kişiler tarafından da servis edilmedi. Bu, Bozüyük’te bir kardeşimizin duyduğu iddiadır ve bizim de araştırmalarımız sonucu ortaya çıkardığımız bir haberdir.

Araştırma yapmadığımızı iddia eden Sayın Sertler, konuyu Milletvekiliniz Sayın Fahrettin Poyraz’a dahi sorduğumuzu belirtmek isteriz. Sayın Poyraz’a sorarsanız araştırdığımızı öğrenebilirsiniz. Biz haberimizde size soruşturma izni çıktığını ve yargılama yolunun da açılacağını iddia ettik. Yargılanmanın söz konusu olmadığını söylüyorsunuz. Bizler kimseyi zan altında bırakmak istemeyiz. Yargıya da güvenimiz sonsuzdur. Ama zaman içerisinde bunu göreceğimizi belirtirken, soruşturma izni verilen siyasilerin hep yargılandığına tanık olduk.

Eğer haberin muhatabı olan gazetemiz, basın açıklamanıza çağırılsaydı, kafanızdaki soru işaretleri de giderilirdi sanırız. Sizler gibi bizler de buradayız Sayın Sertler. Zaman içerisinde hep beraber yaşanacakları ve süreci takip edeceğiz.

Haber atlatmamızı kıskanan meslektaşlarımız sizden özel açıklama isterken, bir kez daha bizim büyüklüğümüz gözler önüne serilmiştir.

Biz gazetecilik görevi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz Yarın Gazetesi olarak kimsenin kurşun askeri değiliz, ne siyasi ne de ticari kaygı içerisinde de bulunmuyoruz.

Yargılanan Ahmet Berberoğlu’na elbette sizi soracağız. Eğer diğer video görüntülerini izlerseniz Berberoğlu’na sadece sizi değil, kendi mahkemesi ile ilgili düşüncelerini de sorduğumuzu göreceksiniz. Bize gazetecilik dersi vermeyiniz. Hatırlarsanız Berberoğlu, yaptığı basın toplantısında “AKP’li Başkan Yardımcıları da pisliğin içerisinde, onlarda yargılanacaklar. Beni yargıya veremezler” diyerek bu açıklamaları ile haber kanallarına çıkmıştı.

Sonuçta bir Başkan Yardımcısı için İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni çıktıysa bunu haber yapmaktan daha doğal ne olabilir?

Biz sadece sizin isminizi duymuşuz, diğer soruşturma izni çıkan arkadaşları da bizlere bildirseydiniz yazardık, ama gerek yok size yakın olan basın zaten yazmış.

Ortada kızacak, gocunacak  ve art niyet aranacak  bir durum yok. Soruşturma geçirmenizi gün yüzene çıkardığımıza kızdığınız apaçık ortada. Şunu söylemek isteriz, biz sadece görevimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

 

Editör: TE Bilişim