Barış Eren
İşçiler adına konuşan Ferhat Kök, yaptığı açıklamada, üye oldukları Türk Metal Sendikasının, işçilerin taleplerini karşılamadığını ve işveren yanlısı olduğunu savunarak, "Türk Metal Sendikası işveren sendikası gibi hareket ediyor. Bazı arkadaşlarımız e-performansa göre işten çıkartıldı. Sendika arkadaşlarımızın arkasında durmadı" dedi.
Kendisinin 13 yıldır Türk Metal Sendikası üyesi olduğunu ve bu zaman zarfında sendikanın işveren yanlısı olduğunu belirten Kök, şöyle konuştu:
"Fabrikada çalışanların ücretlerinden sendikaya günde ortalama 50 lira kesiliyor. Yani bir işçinin bir yevmiyesi sendikaya gidiyor. 150 bin tane üyesi var bu sendikanın. Buna rağmen arkamızda durmuyor. Daha da sendikacılardan tehditler alıyoruz. İşten çıkartılmaya kadar giden arkadaşlarımız oldu, böyle bir ayaklanmadan dolayı. İşveren şu anda sendikayı da satmış bulunuyor. İstediğimiz sendikayla çalışabileceğimizi söylüyor. İşçiler kenetlendiği için sendikacılar içeriye giremiyorlar. Fabrikada şu anda bin 500'e yakın çalışan var. Bunlardan 'e-devlet' şifresi olmayanlar gelip şifresi alacak sonra da sendikadan istifa edecek. Şu anda biz sendika istemiyoruz, haklarımızı istiyoruz. Bize bugüne kadar verilmeyen zamları istiyoruz. 10 yıllık işçinin maaşı şu anda bin 800 lira."  
Kök, iş bırakma eyleminin 2'nci güne girdiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim