Hasan Güner
Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel için, “Üye sayısı her geçen gün azalan, gösterilen tepkilerden dolayı gittiği okullardan başı önde ayrılan, sendikacılığı bizden öğrenecek olan zata ve eksik bilgilendirerek, ultra komik duruma düşürdüğü Genel Başkanına sabır, metanet, azda olsa vicdan diliyorum.” dedi.
“Altın buluş mu yoksa altın vuruş mu?” diye soran Şube Başkanı Selöz, şu açıklamayı yaptı:
“Milli Eğitim Bakanlığı yönetici görevlendirme sürecinde Bakanlığın görevlendirme takviminden kaynaklanan gecikmelerle sıkıntılı başlayan 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk dönemi, başta öğretmenlerimiz olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve bütün eğitim çalışanlarımızın üstün gayreti ve özverisi ile, sorunlardan değil çözümden beslenen düşünce yapısı ile, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime uzun sürelerle ara verilmesine rağmen, en az sıkıntılarla tamamlanmış bulunmaktadır. Türkiye’nin ve Bilecik’in en büyük sivil toplum örgütünün temsilcisi olarak bir kez daha bütün fedakâr eğitim çalışanlarını can-ı gönülden kutluyorum.
Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şubesi olarak defalarca ifade ettiğimiz gibi, sorunlardan nemalanmak yerine çözüme odaklanmayı, eğitim çalışanlarının sıkıntıları için gece gündüz demeden çalışmayı kendimize şiar edinmekteyiz. Çocuklarımız için kaliteli bir eğitim; eğitim çalışanları için kaliteli çalışma şartları oluşturmak, başta eğitim sendikaları olmak üzere bütün paydaşların olmazsa olmaz prensibi olmalıdır. Ancak sorunlardan nemalanarak, çözüm üretmek yerine eğitim çalışanlarını siyasi ve sendikal çıkarları için malzeme yapmaktan çekinmeyen gözü körleşmiş, basireti bağlanmış yapılar, hala bu alışkanlıklarından vazgeçebilmiş değiller.
Gelelim üyesi olan başarılı, göreve iade edilmesi gerektiğini iddia ettiği okul müdürünün maharetlerine, öyle başarılı bir okul müdürü imiş ki, okulunda basit atık kağıt toplama projesi yapamayan okul müdürüne puan veren/verdirilen öğretmenlerimiz o okul müdürüne olmayan AB projesi yaptığı için tam puan vermişler. Bunu da Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vekalet eden üyemiz sayın Hüseyin Gümüş’ün altın vuruş niteliğinde olan yazısına istinaden öğreniyoruz.

“KİM KOMİK DURUMA DÜŞMÜŞTÜR?”
Bu daha bir şey değil. Bizzat kendisinin yapması gereken müdür değerlendirmesini, gizli olması gereken şifreleri Okul Aile Birliği Başkanından ve Başkan Yardımcısından alarak, müdürün kendisinin yaptığına dair iki dilekçe ilgili makamlara ulaşıyor. İsimlerini saklı tutarak ilgili dilekçeleri de basınımızla paylaşıyoruz. Ulaşan mahkeme kararlarından yapılacak inceleme ve soruşturmalardan daha nelerin çıkacağını; puanlamalarda bazı müdürlerin şifreleri alarak kendilerinin değerlendirme yaptığını, öğretmen ve okul aile birliği yetkililerinin ifadelerinden ortaya çıkacaktır. Soruyoruz; acaba bu dilekçeler ışığında kim komik duruma düşmüştür?

“SUSKUNLUĞUMUZ SADECE ASALETİMİZDEN”
Biz eğitimciye yakışmayacak bu ve buna benzer daha birçok davranışları sergilediklerini bildiğimiz, sayın ‘sendikacılığı öğrenecek yetkili’nin üyeleri ile ilgili birçok konuyu bilmemize rağmen teftiş-inceleme konusu olması dolayısı ile ve her ne olursa olsun adı eğitimci olan meslektaşlarımızı kamuoyunda zor duruma düşürmemek adına dillendirmiyoruz. Ama ısrarla ifade ediyorum ki suskunluğumuz sadece asaletimizden ve eğitim camiamıza duyduğumuz saygımızdandır.
Sayın Koncuk, geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitim Müdür vekili ile ilgili genel başkanlığının verdiği bir kibirle açıklama yapmış ve müdür vekilinin komik ve zavallı duruma düştüğünü ifade etmişti. Hatta İlçe Milli Eğitim Müdür vekilinin bir altın buluşa imza attığını söylemişti. Bakalım olay “altın vuruş” mu, “altın buluş” mu?
Sayın İsmail Koncuk! Milli Eğitim Müdür vekili ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan hesap sormadan önce bu haberi size servis eden şube başkanından hesap sormanız gerekir. Çünkü savunmaya çalışılan okul müdürü, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısının yapması gereken değerlendirmeyi kendisi, velilerden şifre alarak yapmıştır ve kendi kendini değerlendirme cüretinde bulunmuştur.
Buna rağmen hala malum okul müdürünü savunmaya çalışmanız Milli Eğitim Müdür vekilinin aksine sizleri komik duruma düşürmüştür. İnanıyorum ki aslı astarı olmayan her türlü haberle hareket etmeye devam ederseniz, altın vuruşlar da,  buluşlar da çoğalacaktır.”

Editör: TE Bilişim