MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, dün mecliste yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2014 yılı bütçesini değerlendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığının faaliyetleri ile hedef ve projeleri dikkate alındığında, bütçesinin yetersiz kaldığını belirten Şeker, son yıllarda amaçsız gezmenin yerini bilinçli bir “kültür turizminin” aldığını ve yatırımların bu yönde yapılması gerektiğini belirtti.

Şeker konuşmasında, Yenipazar ilçesinde bulunan Harmankaya Kanyonu’na destek verilmesini, Bozüyük’te yeni bir kültür merkezinin yapımına ödenek ayrılmasını, Söğüt’te tarihi mirasımıza yakışan yeni kültürel eserler kazandırılmasını, Bilecik’te kış sporlarının yapılmasına yönelik olanakların sağlanmasını, ve Metristepe Şehitliği’nin Milli Park olarak nitelendirilmesini istedi.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğünde bulunan 302 parça eserden 256 adetinin kayıp ve 46 adetinin ise sahte olduğu anlaşıldığını ifade eden Şeker, ayrıca Milli Kütüphane’de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan tarihi kitap skandalını gündeme getirdi. Milli Kütüphane’de bulunan 147 ton kitap ve yazılı materyalin, tarihi çok eskiye dayanan yüzlerce nadide eserin, sahaflara kilosu 15 ile 50 kuruş arasında satıldığının ortaya çıktığını söyleyen Şeker, bu konuda sorumluluğun Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e düştüğünü söyledi  ve “Bu sorumsuzluktur. Bu vahim durum ve sorumsuzluk karşısında sessiz mi kalınacaktır? Bunların hesabı verilmeyecek midir?” diyerek duruma tepki gösterdi.

Bahattin Şeker'in konuşmasının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz...

Editör: TE Bilişim