Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için 10 Ocak’ta askıya çıkardığı seçmen listelerini 23 Ocak Perşembe günü indirecek. Seçmenlerin Perşembe günü saat 17.00’ye kadar listelerde adlarının olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.

Vatandaşlar seçmen kütüğü kayıtlarının nerede olduğunu, yani nerede oy kullanacaklarını internet üzerinden “ysk.gov.tr” adresinde T.C. kimlik numaralarını girerek öğrenebiliyorlar.

Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, yaşadığı bölgenin listesinde ismi bulunmayanların oy kullanabilir duruma gelmeleri için, ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvurmaları gerekiyor.

Bunun için, vatandaşların kendi isimlerine kesilmiş bir adet fatura ile nüfus müdürlüğüne gidip adres beyan formu almaları ve bu formla birlikte 23 Ocak saat 17:00’ye kadar merkez ilçe seçim kuruluna başvurmaları gerekiyor.

Yurtlarda kalan üniversite öğrencileri, bağlı oldukları yurt müdürlüğünden alacakları belge ile nüfus müdürlüğüne, yeni terhis olmuş askerler de terhis belgeleri ile seçim kuruluna başvurarak seçmen kütüklerini yaşadıkları bölgeye alabilirler. Ayrıca mahkemece kısıtlılığı sona erenler, mahkemeden kısıtlılığının sona erdiğine dair kararı seçim kuruluna iletmeleri durumunda oy haklarını kullanabilecekler.

23 Ocak Perşembe günü saat 17.00’ye kadar seçmen kütüklerini yaşadıkları yere almayan vatandaşlar, bulundukları yerde oy kullanama haklarını kaybedecekler.

Editör: TE Bilişim