“Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti, Onur ve Hizmet Ödülleri” İstanbul’da gerçekleşen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti, Onur ve Hizmet Ödülü Başbakan Erdoğan tarafından verildi.

25 Ocak Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katılımıyla gerçekleşen programa çok sayıda ilim adamı katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının prestij eserleri olarak kabul edilen, 2 bin ilim adamının otuz yıl süren çalışmalarıyla nihayete eren ‘İslam Ansiklopedisi’, yüz hadis hocasının on yılda hazırladığı ‘Hadislerle İslam’ ve sekiz yılda hazırlanan ‘İstanbul Kadı Sicilleri’ adlı üç dev eserin oluşmasında büyük çaba ve gayretleri olan değerli ilim adamlarına ödüllerini Başbakan Erdoğan takdim etti.

Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nin her cildinin kendisine heyecan veren bir eser olduğunu söyledi.

İslam Ansiklopedisi'nin her cildinin, sayfalarının, harflerin, mürekkebin ötesinde bir anlam taşıdığını ifade eden Erdoğan, kendisinin de her cildini takip ettiğini dile getirdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Azmi Özcan, eserlere “İslam Ansiklopedisi” dalında katkı sağladığı öğrenildi.  İslam Ansiklopedilerinde bulunan 16 bin maddenin çeşitli maddelerinde katkı sağlayan Rektör Özcan, “Osmanlıcılık” gibi birçok değerli eser kaleminden çıktı. 

Editör: TE Bilişim