İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Üniversitenin genel bir değerlendirmesini yapan Rektör Azmi Özcan, öğrenciler için duyduğu bir kaygıyı dile getirdi.

Şeyh Edebali Üniversitesi’nin mücavir alan dışında bulunduğunu, bu sebeple de 10 bin öğrencinin trafik durumunun söz konusu olduğunu belirten Özcan, şehirlerarası hız limitlerinin 110-120 km olduğu bir ortamda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.

Karayolları mevzuatının neye izin verdiğini bilemeyeceğini, yola kendi çabaları ile uyarı levhaları koymalarına rağmen araçların hızlarını 100 km’nin altına düşürmediklerini belirten Özcan, “hız limiti 110-120 olduğu için yaşadığımız sıkıntılarımız var. Bilmiyorum mevzuat neye izin verir ama hiçbir mevzuat insan hayatından, insan güvenliğinden önemli olmamalı diye düşünüyorum’ dedi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Şeyh Edebali Üniversitesi’nin yatırım programından bahsederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan, üniversitenin 2014 yılı itibariyle bundan önceki yıllarda olduğu gibi derslikler ve diğer çalışmalarını yapmak için istikrarlı şekilde yoluna devam ettiğini ifade etti.

Yatırım bütçelerinin 25 milyon civarında olduğunu belirten Rektör Özcan, buna ilaveten Bozüyük’te Fakülte kurulması için çalışmaların da yapıldığını belirtti.

En büyük ihtiyaçlarının şehir ve yatırımcılarla birlikte davet ettikleri öğrencilerin sosyal, kültürel ve barınma ihtiyaçlarını sağlayacak tesislerin özel girişimciler vasıtasıyla tamamlanması olduğunu belirten Azmi Özcan, il merkezinde 10.000 civarında öğrenci bulunduğunu vurgulayarak toplamda 8 fakülte de eğitim ve öğretimlerin devam ettiğini ifade etti.

Bu öğrencilerden şehrin gelişmesi ve dönüşmesi için azami oranda istifade etmek için nitelikli öğrencileri şehre davet etmek gerektiğini ve ilk 100 binin üzerine çıkmak gerektiğini belirten Rektör Özcan, “ortalama 2 milyon öğrencinin sınava girdiğini hesap edersek bu öğrencileri buraya davet etmek için onlara sunacağımız ekstra güzelliklerimiz, imkanlarımızın olması lazım. Şehrin kültürel, sosyal dokusuyla ilgili, şehrin öğrencileri ağırlamasıyla ilgili imkanları hazırlamak lazım’ dedi.

Öğrencilerin sokaktaki hayattan ve genel ihtiyaçlardan dolayı kendilerine intikal eden bazı rahatsızlıkları olduğunu da belirten Rektör Özcan, ellerinden geldiğince bu tür ihtiyaçları gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Öğrencileri adına yaşadığı bir kaygıyı da dile getiren Rektör Özcan, üniversitenin mücavir alan dışında olduğu için yolun biraz peyzaja ihtiyacı bulunduğunu belirtti. 10 bine yakın öğrencinin trafik durumunun söz konusu olduğunu belirten ve şehirlerarası yol için sürati azaltmada herhangi bir şey yapılamadığını söyleyen Özcan, “hız limiti 110-120 olduğu için yaşadığımız sıkıntılarımız var. Bilmiyorum mevzuat neye izin verir ama hiçbir mevzuat insan hayatından, insan güvenliğinden önemli olmamalı diye düşünüyorum’ dedi.

Kendi gayretleri ile uyarı levhaları açtıklarını ama yaptıkları denetlemelerde araçların 100 km’nin altına düşmediklerini gördüklerini de belirten Rektör Özcan, şehirde meydana gelen kazaların %80-90’nın bu mevkide meydana geldiğinin de altını çizerek bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

       

Editör: TE Bilişim