Av. Faik Akarkarasu'yun vatandaşların arsalarının hafriyat alanı olarak Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından başkana yakın kişilere ucuz fiyatla kiralandığını öne sürmesi ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamaya Belediye Başkanlığı tarafından yeni bir açıklama daha geldi.
Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Akarkarasu'yun bu iddiasına Belediye Başkanlığı'ndan cevap gelmiş ve üçüncü şahıslara ait arsaların başkalarına kiralandığı iddiasının doğru olmadığı ve kiralamanın ihale ile yapıldığı belirtilmişti.
Belediye'nin bu açıklamasının ardından Av. Faik Akarkarasu'dan karşı yanıt gecikmemiş ve mahkeme kararlarını ve belgelerini gazetemize göndererek yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı'nın verdiği cevabın gerçekçi olmadığını, belgelerin  cevap vereceğini belirtmişti.
Akarkarasu'yun bu açıklamasına Belediye Başkanlığı'ndan da cevap gecikmedi. Belediye Başkanlığı tarafından gönderilen yeni açıklamada her iki taşınmazın ağaçlandırılacak alan olarak belirlendiği ve özel mülkiyete tabi olmadığı, ihale evraklarında açık ve net şekilde ifade edilmiş bir bilginin, kamuoyuna yanlış aksettirilmesi çabası içinde olunduğu vurgulandı.
Belediye Başkanlığı'ndan Av. Faik Akarkara-su'ya cevaben gönderilen açıklama şu şekilde:
BİLECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI
Hafriyat alanının bulunduğu imar paftası ve ihaleye ilişkin evraklardan da görüleceği üzere; Belediyemizce 30L-III-C nolu paftadaki 26.027 m2'lik alan ile 29L-II-B nolu paftadaki 10.179 m2'lik alan ihaleye çıkartılmıştır. Her iki taşınmaz da ağaçlandırılacak alan olarak belirlenmiş olup; özel mülkiyete tabi değildir.
Sayın Av. Faik Akarkarasu'nun müvekkilinin, Belediyemiz ve birçok farklı kişiyle beraber hissedarı olduğu 613 Ada 2 Parsel Nolu taşınmaz ise 30L-III-C nolu pafta içerisinde kalmakla beraber ihale kapsamı dışındadır ve ihale ile kiralanan yerin sınır komşudur. Önceki açıklamamızda da ifade edildiği üzere yüklenici veya başka şahıslarca, ihale kapsamı dışına çıkılarak sınır ihlali, taşma veya işgal yapılmışsa; sorumlular hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.
Bilindiği üzere imar paftaları onlarca farklı ada ve yüzlerce farklı parsellerden oluşmaktadır. Habere konu 30L-III-C nolu paftanın toplam alanı da 482.129 m2'dir. İhale evraklarında “ 30L-III-C nolu paftanın 26.027 m2'lik ağaçlandırılacak alan vasfındaki kısmı ” şeklinde net bir ifade yer almasına rağmen; beyan sahibinin ifadelerinde sanki bu paftanın içindeki tüm ada ve parsellerin ihaleye çıkartıldığı izlenimi oluşturulmaya çalışılmaktadır..
Sonuç olarak; ihale evraklarında gayet açık ve net bir şekilde ifade edilmiş bir bilginin, kamuoyuna bu şekilde yanlış aksettirilmesi çabalarını anlamak mümkün değildir. Somut gerçeğin, bir önceki açıklamamızı anlamamakta ısrar edenlerce de net bir şekilde idrak edilebilmesi amacıyla, konuya ilişkin belgeleri sunuyoruz.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”


Editör: TE Bilişim