Bursa'da faaliyet gösteren çeşitli dernek üyeleri ve yerel basın temsilcilerinden oluşan heyet, ''Osmanlı'nın Kalbine Yolculuk Başlıyor'' projesi kapsamında Bilecik'e geldi.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pelitözü Gölpark'ta, heyetle kahvaltıda bir araya geldi. Bilecik hakkında bilgi veren Yağcı, Bilecik ve Bursa'nın Osmanlı tarihinin odak noktası ve kalbi olduğunu belirterek, düzenlenen ziyaretin önemine değindi.
Bilecik Belediyesi olarak, kentin tarihi misyonuna layık bir vizyon yükleme çabası ve gayreti içinde olduklarını dile getiren Yağcı, şunları kaydetti:
''Ümit ediyorum ki gelecek zaman dilimi içerisinde Bilecik, kendisinden, gerek ülkemizde gerek dünyada bahsettirecek konumdadır. Bizler bu anlamda bunun altyapısını hazırlıyoruz. Zor bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen gerek alt yapı gerek üst yapı anlamında güzel çalışmalar ortaya koyduk. Bu çalışmalarımız kapsamında, kongre ve kültür merkezleri, alışveriş merkezleri, spor tesisleri ve yeşil alanlar gibi büyük projeleri yapıyoruz. Bilecik'in bu anlamda geri kalan eksikliği, yeterli oranda tanıtılmamış olmasıdır.
Şimdiye kadarki süreçte vatandaşın ayakları çamur içindeyken şehrin tanıtımına ilişkin projeler yapamazdık ancak bundan sonraki süreçte bu temel ihtiyaçları yerine getirerek, şehrimizi tanıtacak turizm ve kültürel faaliyetlere yer vereceğiz. Şimdi yaptığımız proje de buna ilişkin olacaktır. Sizlerden Bilecik'i gittiğiniz yerlerde tanıtmanız bizleri sevindirecek ve mutlu edecektir. Bu anlamda projenin ve ziyaretinizin çok önemli olduğu söylemek istiyorum.''
Yağcı, yapılan hızlı tren çalışmalarından sonra Bilecik'in İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi büyük kentlere ulaşımının kolay olacağı gibi Yenişehir yolunun tamamlanması halinde Bilecik ile Bursa'nın çok daha yakın bir mesafede olacağını sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından Yağcı, konuklara çeşitli hediyeler vererek, fotoğraf çektirdi.
Heyet, Bilecik'teki temaslarından sonra Söğüt, Vezirhan ve Osmaneli'deki tarihi yerleri gezerek, bilgi almak için kentten ayrıldı.



Editör: TE Bilişim