Hasan Güner
Osmaneli’nin rafting merkezi olması yönündeki çalışmalar hız kazandı. Osmaneli Belediyesi, bünyesinde bir rafting ekibi oluşturuldu.
Osmaneli Belediye Başkanlığı Rafting Ekibi, Rafting Eğitmeni Mustafa Ali Akbulut denetiminde Sakarya Nehri’nde eğitimlerine başladı.
Ver Elini Osmaneli Projesi kapsamında, turizm değeri olarak ilçeye kazandırılan rafting, Sakarya Nehri’nde bir ilk olma özelliği taşıyor. Önümüzdeki günlere Osmaneli merkezinden İçmeler Mevkii’ne kadar olan 9 kilometrelik parkur boyunca bot safari etkinliği gerçekleştirilmesi; yaklaşık olarak 3 saat sürecek etkinliklerde, adrenalin ve maceranın bir arada yaşatılması planlanıyor.
TURİZM PANELİ DÜZENLENECEK
Diğer taraftan BEBKA tarafından finanse edilen TR41/14/KK/0010 referans numaralı Ver Elini Osmaneli Projesi kapsamında turizm konulu panel düzenlenecek. 26 Mayıs Salı günü saat 20.00’de Necla Hanım Konağı’nda düzenlenecek panele Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa İpçioğlu ile TÜRSAB Eğitim Komisyonu Başkanı Dr. Mesut İnan konuşmacı olarak katılacak.
Panelde turizm sektörünün gelişmesinde stratejik faktörler ile bölgede oluşturulan turizm faaliyetleri ve çevrenin önemi konuları işlenecek.

Editör: TE Bilişim