CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Onursal Adıgüzel, 7 Haziran Seçimleri öncesi partisinin önseçimle belirlediği milletvekili adaylarının, 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimde yeniden aday gösterileceğini söyledi.

Dün Bilecik’e gelerek parti örgütüyle bir araya gelen Milletvekili Onursal Adıgüzel, “1 Kasım Seçimlerinde CHP aday belirlemesini nasıl yapacak?” şeklindeki sorumuza “Önseçimden çıkan 83 milletvekilimiz ilkesel olarak korunacak” cevabını verdi. Kararın geçtiğimiz hafta gerçekleşen Parti Meclisi toplantısında alındığını belirten Adıgüzel, bu açıklamasıyla birlikte, Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 1 Kasım seçimlerinde yeniden CHP Bilecik 1’inci sıra milletvekili adayı olacağını ifade etmiş oldu. Adıgüzel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Adaylar 14 Eylül’de bildirilecek”

“1 Kasım’da seçim var dendi. Cumhurbaşkanı bunu bir hafta önce açıkladı. Biz AKP’yle koalisyon görüşmeleri yaparken Cumhurbaşkanı bu takvimi hazırlıyormuş. Normalde yasal süre 90 gün, bunu 60 güne çektiler. Bize yetki vermesi gerekirken seçim tarihini 1 Kasım diye açıkladı. Takvimi kısaltmış. Bizim önümüze gönderdikleri takvimi Parti Meclisi’nde inceledik. Buna göre; 1 Eylül’de hangi yöntemle adayların belirleneceği söylenecek. 14 Eylül’de adayları bildireceksiniz. 1 Kasım’da da seçim yapılacak. Tabi bir de bunların askı süreleri var. Süreci çok ciddi bir şekilde daralttılar. 23 Haziran’da milletvekilleri olarak yemin ettik. 2 ay sonra da böyle bir karar alındı.

“Önseçimden çıkan 83 milletvekilimiz ilkesel olarak korunacak”

Tüzüğümüzde bir madde var. Geçen hafta sonu gerçekleşen Parti Meclisi toplantımızda onu yenileyerek, önseçimden gelen adayları ilkesel olarak koruyacağımızı belirttik. Ancak Tunceli ve Maraş gibi geçen seçim milletvekili çıkaramadığımız bölgelerde önseçim yapılabilir. Buralarda adaylarımızı önseçimle belirleyebiliriz. Yani karma bir aday belirleme süreci olacak. Genel Başkanımız, önseçimden çıkan ve 2 ayda mecliste toplam 22 saat çalışan milletvekillerimizi koruyacağını belirtti. Ama aday belirleme yöntemimiz hem ön seçimin hem de merkez atamasının olduğu yerlere göre Merkez Yönetim Kurulumuzda belirlenecek.  Ama önseçimden çıkan 83 milletvekilimiz ilkesel olarak korunacak.”

Editör: TE Bilişim