Cafer Elmas 

Sürpriz yaparak önceki gün AKP’ye üye olan ve Bilecik Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını söyleyen Yeminli Mali Müşavir Münür Şahin, Ak Parti il binasında İl Başkan Yardımcısı Av. Kadir Bayrak ve İlçe Başkanı Serkan Yıldırım’a aday adaylığı resmi başvuru dilekçesini sundu.



Şahin adaylık başvurusu sonrası yaptığı açıklamada; çok iddialı bir kişiliği olduğunu ve fark yaratacak projelerle başkanlığa aday olduğunu belirtti. Şahin açıklamasında, Bilecik Belediye Başkanlığı adaylığı için parti içinde 1. sıraya oturacağına çok net inandığını söyledi.


 Kendi özgeçmişinden ve yapmayı planladığı projelerinden de bahseden Şahin, zamanında MHP’den şimdi de CHP’den teklifler aldığını, fakat kendisini görüş olarak AKP’ye yakın hissettiği söyledi. Partiye kuruluşundan beri sempatisi olduğunu belirten Şahin, daha iyi hizmet verebilmek için Ak Parti’yi tercih ettiğini söyledi.


Kendisinin vergi sıralamasında her yıl ilk 10 da yer aldığını ve ekonomik olarak yeterli seviyeye sahip olduğunu ifade eden Şahin, Belediye Başkanlığına sadece hizmet etmek için talip olduğunu söyledi. Münir Şahin 1. sırada gösterilmemesi durumundaysa, yine Ak Parti’ye hizmet edeceğini, 1. sıradan seçime girecek olan arkadaşına hem proje bazında hem de siyasi olarak her türlü desteği vereceğini belirtti. Kendisine 10 yıl hedef çizdiğini ve 10 yıl Ak Parti’den Bilecik’e hizmet etmek için yola çıktığını söyleyen Şahin, kuracağı kadro ile de bunu başaracağına inandığını sözlerine ekledi.  Şahin, mevcut Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın başarılı hizmetleri olduğunu, fakat şampiyon olan takımlarda da bir takım yeni takviye ve değişiklikler olduğunu söyledi. Bilecik’in üst liglerde mücadele edecek bir futbol takımına ihtiyacı olduğunu belirten Şahin, geçmiş futbolcu kimliği ile yeniliklere imza atacak projelere sahip olduğunu söyledi.


CHP il başkanı Av. Çağatay Karaahmet ve İlçe Başkanı Gültenkin Çalışkan ile arkadaş olduklarını ve CHP’den belediye başkanlığı seçimleri için teklif aldığını doğrulayan Şahin, CHP’yle ayrılığı olduğu için nazikçe teklifi reddettiğini, zamanında MHP’den de teklif aldığını sözlerine ekledi.



“ 2 dönemlik bir hedef koyuyorum kendime”

“Biraz projelendirmeye yönelik, kendime yönelik bir takım çalışmalar yaptım. Önemli olarak iddialı hedefler koyabilmek, bu hedeflere herkesi inandırarak bunu gerçekleştirebilmektir. Allah nasip ederde eğer bu görev bize verilirse hedefimiz 2023 yılında 200 Bin kişinin yaşadığı gelişmiş bir Bilecik bizim hedefimiz. Zaten siyasete girerken de ben 2 dönemlik bir hedef koyuyorum kendime. 2 dönem Bilecik’te Belediye Başkanlığı yaptığımda bu hedef hayaldi gerçekleşmesi çok mümkün olan bir hedef. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, tabi ki partimizin belediye başkanı şuanda görevde, yapılan bir yığın güzel hizmetler var, onların hepsini biz takdir ediyoruz. Peki biz başarılı bir belediye başkanı varken  niye aday oluyoruz gibi bir düşünceye girmedik, fark yaratma anlamında, hizmetleri daha ileriye götürme, biraz daha farklı bakış açısı getirme anlamında bu iş içine soyunduk. O anlamda da değişik çalışmalar yapabileceğime inanıyorum ama  burada tabi partimizin tercihi önemli. Ama şu bilinmeli ki, ben artık Ak Parti’nin bir üyesiyim. Bundan sonraki siyasi çalışmalarımı, 10 yıllık hedefimdeki çalışmalarım bu kesinlikle Ak Parti içerisinde olacak. Bu şu anlama da geliyor, ola ki sıralama da farklı bir noktaya geldik, hiçbir arkadaşın listesinde yer almaksızın ama burayı seven, katkı sağlayacak bir belediye başkan aday adayı olarak  projelerimi, düşüncelerimi onlarla da paylaşmak yerine getirilmesi anlamında da tam destek verme yönünde olacak. Hiç kimsenin listesinde yer almayacağım, ama buna karşılıkta her türlü desteği vereceğim. Olmadı partinin diğer kademelerinde de görev alabilirim ama ben çok iddialıyım. Çünkü hedeflerle gidiyorum, bu hedefleri yapabilmek içinde Bilecik Belediye Başkanlığı ilk sıraya girebileceğimi tahmin ediyorum.

Yarım bir şeyle yola çıkılmaz Ak Parti’nin aday adayı olarak seçimi fark yaratarak  kazanmak. Çünkü geçmiş döneme baktığımızda en son seçimde çok az farkla Ak Parti belediye başkanlığını kazandı. Çok değişik kesimlere hitap ettiğimizi düşünüyoruz. Ufak tefek eleştiriler gelse bile ben üyeliğimi açıkladıktan sonra olumsuz çok az eleştiri aldım. Çoğu arkadaş “farklı siyasi partilerle olmakla beraber biz senin çok şey yapabileceğine inanıyoruz ve seninle beraberiz” dediler.”şeklinde ifade etti.

“Kimse o eski çok az farka dayanarak hesap yapmasın”

 

Siyasi rakiplerine de mesaj göndermeyi ihmal etmeyen Şahin, “Bu şu anlama geliyor, CHP ve MHP’li dostlarımız alınmasınlar zaman içersinde onlarla da değişik görüşmelerimiz oldu ama fikir yapısı olarak Ak Parti’yi kendimize uygun gördüğümüz için bu partideyiz. O partileri seçme anlamında farklı tavrı çıkacağına inanıyorum. Hiç kimsenin o eski çok az farka dayanarak hesap yapmamasını istiyorum. Çünkü adaylığımla bu senaryoları bozduğuma inanıyorum. Yani en azından ortaya daha farklı bir tablonun çıkacağına inanıyorum. Değişik kesimlerden de buraya oy anlamında da geleceğini tahmin ediyorum.”dedi.

“Bilecik’in ekonomisini en iyi bilen kişilerden bir tanesiyim”

 

2023 Hedefini ortaya koyarken oluşturduğu düşüncelerine ilişkin ise, “Bilecik’i sanayileşmiş bir il konumunda olacağı hedefi koyuyoruz. Organize Sanayi Bölgelerinden Bilecik, Bozüyük, Osmaneli 1. Ve 2. OSB, yakında kurulacak 3. OSB’lerin denetimlerini yapıyorum. Bütün standart portföyüne hakimim, Bilecik TSO’nun fahri danışmanlığını yapıyorum, BİSİAD’ın denetim kurulu başkanlığını yapıyorum, Bozüyük’ün TSO ile her zaman ilişkilerimiz var. Bilecik’in ekonomisini en iyi bilen kişilerden bir tanesiyim. Bu konulara oldukça hakimim. Ne olması gerektiğini, nasıl olması gerektiğini biliyorum.

Bir de benim en büyük projem, aday olduğumda, 1. Sıraya gelmesem bile bu desteği veririm. Büyük grupları mutlaka belediye başkanının ve kuracağı ekibin ziyaretlerde bulunması gerektiğine inanıyorum. Koç grubu, Sabancı, Eczacıbaşı gibi çok büyük gruplar var Türkiye’de. Belediye Başkanımızın bunları belli periyotlarda ziyaret etmesi gerekiyor. Bu ziyaretler kapsamında siz ilinizi tanıtmışsınızdır, yatırım yapacağı anda öncelikli siz tercih edileceksinizdir. Bilecik’te bizim başkanımız var, ilgileniyor, oraya bir yatırım yapalım hissini oluşturur. Farklı bir çizgi yaratmak anlamında bu söylediklerim. Biz farklı işler yapmak niyetiyle burada olduğumuzu ifade etmek anlamında söylüyorum. Kesinlikle eleştiri getirmiyorum.”dedi.

 

“Sanayi olarak çok büyük avantajlarımız var”

“Şuanda 3. OSB çalışmaları var, Bilecik çok farklı bir kent. 6 milyon m2’yi geçen bir alan olacak bildiğim kadarıyla. Bu alan dolduğunda da büyütülebilecek. Yenişehir yolu yapıldıktan sonra, Yenişehir İl sınırına kadar burası komple OSB olacak. Bursa şehir olarak şişti zaten, fiyatlarda yüksek. Hızlı tren geliyor, yol düzgün Bursa’ya yapılacak yatırımların büyük bir bölümü buraya gelme ihtimali var. O anlamda da çok farklı bir konum oluşturacağımıza inanıyorum.”

“Bilecik’e hükmedecek bir konuma gelecek üniversitemiz”

“Diğer bir olayda üniversitemiz. Bilecik’te üniversitemize sadece baktığımız zaman ekonomik bir değer olarak görmeyeceğiz. Mutlaka katkı sağlayacak ama eğitim kalitesini arttırıcı gelişimler, öğrenci sayısını arttırıcı girişimler ve oradaki öğretim görevlileri geliyor. Çok net söylüyorum bir sonraki dönemde burada üniversiteden aday adaylarını göreceksiniz. Bir profesör geldiğinde Bilecik Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayacak. Bu kesin. Bu kadar Bilecik’e hükmedecek bir konuma gelecek üniversitemiz. Dolayısıyla projelerimiz içersinde üniversiteyle çok sıkı iş birliği içersinde projeler üretmek, bunları geliştirmek vasıtasıyla Bilecik’e ekonomik değerler, kültürel değerler kazandırmak olmalıdır. Bu yöndede düşüncelerimiz ve projelerimiz olacaktır. Aday olduğum zaman bunların büyük bir bölümünü de açıklayacağım.”

“Beni, Tayyip Bey’de mutlaka tanıyacaktır”

“Ben sporcu kimlikten geliyorum. Uzun dönem futbol oynadım, Tayyip bey’de mutlaka tanıyacaktır, üniversite de de bu anlamda beraberliğimiz oldu. Maçlardan sonra 6-7  sefer yemek yedik. Beni YTT’ye götürecekti o dönemde o kadar da bir yakınlığımız olmuştu. Aynı okul mezunuyuz, bizden bir üst sınıftaydı. O anlamda da ben spora başka türlü bakıyorum. Bilecik’in kesinlikle artık profesyonel ligde futbol takımı olacak. O alt yapıyı kuracak projelerimizde var. Projelerimizi aday olmadan dillendirmemek gerek, ben sadece farklı bir yapıda olduğumu, çok iddialı bir şekilde geldiğimi, Ak Parti’de kalacağımı ve mutlaka rol alacağımı ve bunda da başarılı olacağıma inanıyorum. Onlara inanmasam burada olmam”dedi.

Münür Şahin Kimdir?

“1956 Eskişehir doğumlu, Bilecik nüfusuna kayıtlı, evli ve bir çocuk babasıyım. İlk ve orta öğrenimimi Osmanelide, Liseyi Bilecik Ertuğrul Gazi Lisesi (Fen Bölümü) de tamamladım. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini birincilikle bitirdim. Aynı üniversitede lisansüstü yaptım.1976 yılından bu yana iş hayatının içindeyim ,Mali-İdari-Finans-Ticaret alanlarında çalıştım. Koç Grubunda 21 yıl üst düzey yöneticilik yaptım.2001 den bu yana Bilecik ilinde Yeminli Mali Müşavir olarak serbest çalışıyorum. YTTK na göre Bağımsız Denetim yetkisine sahibim.

Uzun yıllar Osmaneli Spor, Söğüt Spor, Bilecik Bölge Karması ve Üniversite takımında futbol oynadım. Halen saha tenisinde senyörler turnuvalarına katılıyorum ve birincilik dahil derecelerim var.9 yıl Osmaneli Spor Kulübü Başkanlığı yaptım. Bu yöneticiliğim sırasında halı saha,4 katlı tesis, Sakarya nehri kıyısına sosyal tesis, saha aydınlatmaları ve çimlendirilmesi gibi tesisler yapılmasını ekip çalışmasıyla sağladım .Başkanlığını yaptığım bu dönemde Osmaneli Spor 9 yılda 8 kez şampiyon oldu. Voleybol erkek ve kız takımları profesyonel ligde yer aldı, alt yapıda fark yarattık. Sporun her branşına meraklıyım ve yönetirim.

Bilecik ekonomisinin can damarı olan 1.OSB,2.OSB de denetim ve danışmanlık görevini  yapıyorum. Yine Bozüyük OSB ve ilçelerimizin OSB de aynı görevleri yapıyorum. Bilecik Ticaret Odası ve BİSAD gibi sanayi ve ticaret kuruluşları ile ilgiliyim. İlimizin tüm sanayi bilgilerine ve sorunlarına hakimim. Yine YMM görevim nedeniyle vergi sıralamasında ilk 10 a giren şirketlerin çoğunun yönetim ve vergi danışmanlığını yapıyorum. YMM liğim boyunca 40 civarında arkadaşı SMMM olarak yetiştirdim ve belge almalarını sağladım. Üniversite ve iş dünyası ile çok yakın işbirliği içeresinde çalışmalarıma devam ediyorum.”

 


Editör: TE Bilişim