Sakarya’nın Pamukova ilçesinde Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Elif Alp, “Senin Maceran 3:IYI Şifresinin Peşinde” kitabında Bilecik'i konu aldı.

Çocuk Macera kitabı yazarı Elif Alp, "Senin Maceran 3: IYI Şifresinin Peşinde" kitabında çocuklara Ertuğrul Gazi Türbesi, Şeyh Edebali Türbesi, Kuyulu Mescid gibi tarihi mekanlarda IYI şifresini bulmaya yönelik bir macera yaşatıyor.

Yazar Alp,3 kitabı "Senin Maceran 3: IYI Şifresinin Peşinde" ye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz. Bizim kahramanlarımız vardır, küçücük bir tohumdan ulu bir çınar olduran; bizim kahramanlarımız vardır, 400 çadırlık obadan cihan devleti kuran; nice kahramanlarımız vardır, nesilden nesile aktarılıp pek çok sırlarına erişebileceğimiz.

Şanlı tarihimizin önemli merkezlerinden olan; taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, kuruluş ve kurtuluşun beşiği, Ertuğrul sancağı ve Şeyh Edebali ocağı Bilecik! Osmanlı İmparatorluğu’nun tohumlarının atıldığı kutlu şehir Bilecik’te birçok sırra erişeceksiniz. Uzaklarda bulduğumuz, hayranı olduğumuz hayali kahramanlardan sıyrılıp yanı başımızda olan, destanlar yazan ata yurdumuza doğru yolculuğa çıkalım. Haydi, bu sırlarla dolu yolculuğun başladığı yere gidelim!

Sevgili çocuklar! Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunun filizlendiği Boyu’nun bilinmeyenlerini sizinle beraber keşfedeceğiz!

IYI ambleminin neyi ifade ettiğini hiç düşündün mü? Peki, Hz. Osman’ın kılıcında amblemi olduğunu biliyor muydun? IYI ambleminin gizemli şifresini bizimle birlikte sen de çözeceksin! Hz. Osman’ın kılıcındaki ambleminin sırrına sen de erişeceksin!

Bu yolculukta nereye gideceğine sen karar vereceksin! Şifreleri sen çözeceksin! Bu “Senin Maceran” Atalarımızın bizlere bıraktığı tarihi mekânlar arasında gizemli yolculuğa çıkmaya var mısın?”

Editör: TE Bilişim