Bozüyük'e gelen Oktay Vural, Şeker Akaryakıt İstasyonu'nda MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ile partililer tarafından karşılandı. Daha sonra MHP Bozüyük İlçe teşkilatını ziyaret eden Vural burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade ederek şunları kaydetti: "Çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Gerçekten çok önemli gelişmeler oluyor. Büyük gelişmelerin olduğu dönemde MHP'nin de tutarlı siyaset anlayışına Türkiye'nin ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Gerçekten son gelişmeler ortaya koymuştur ki Türkiye'de demokrasi tehdit altındadır, milli devlet tehdit altındadır. Bu tehdidin kaynağı da Türkiye'yi yöneten zihniyettir. Bugün maalesef PKK terör örgütü de yürüttüğü bu mücadeleyi kazanmış olmamıza rağmen PKK ile işbirliği yapan bugünkü hükümeti nasıl durduracağız sorusu ile karşı karşıyayız. Terör örgütünün silahla elde edemediğini silah karşılığında vermeye niyetli bir iktidar ile karşı karşıyayız. O bakımdan bugün sorun artık terör örgütünü dağda durdurmak bölücü terör örgütünün kanlı eylemlerini durdurmak sorunun ötesinde bölücü zihniyetin meşrulaşmasını nasıl durduracağız sorunu ile karşı karşıyayız. Yerel seçimlerde milli irade ile bu gidişata dur denilmesi gerekmektedir. MHP olarak Türkiye'nin bir beka sorunu olan bu dönem içerisinde yerel seçimlere bu bakımdan bir fırsat olarak görüyoruz."

İKİNCİ SORUŞTURMANIN AKİBEDİ MEÇHULDÜR

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları ilgili olarak da konuşan Oktay Vural, Türkiye'yi yöneten zihniyetin rüşvet ve yolsuzluk batağına battığının açık ve net bir şekilde ortada olduğunu öne sürdü. Vural "4 bakan hakkındaki fezlekeler Adalet Bakanlığı'na kadar gelmiştir. Tabi suç ve suçluyla mücadele rüşvet ve yolsuzlukla mücadele herkesin herkesimin mücadele etmesi gereken bir sorundur. Ancak bugün karşılaştığımız en önemli sorun rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örten çabalar içerisine hükümetin girmiş olmasıdır ve meşrulaştırılmasıdır. Bu çok daha büyük bir tehlikedir. Rüşvet ve yolsuzlukla ilgili bu soruşturmaları yapan polisler sürülmektedir. Soruşturmayı yürüten savcılar üzerinde yürütmenin baskısı arttırılmaktadır. Mahkemelerin aldığı arama kararları, gözaltı kararları uygulanmamaktadır. İkinci soruşturmanın akıbeti meçhuldür. Eğer bir ülkede mahkemenin kararları fiilen yürütme tarafından uygulanmıyorsa, eğer bir ülkede savcılar soruşturmanın akıbetinden artık korkuyorsa, kendi geleceklerinden korkuyorsa bugün çeteyi hükümette aramak gerekmektedir" dedi.

ALLAH ZALİMİ SEVMEZ

Oktay Vural, hükümetin Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nu Adalet Bakanlığı'na bağlama girişiminde olduğunu öne sürerek bunun da rejim değişikliğini anlamına geldiğini söyledi. Vural şöyle devam etti: "Hükümet, yolsuzluk ve rüşvet kanserinin bütün hükümeti sardığı endişesi ile bu soruşturmanın üstünü örtmek amacıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na hakim olarak, hakim ve savcıları açıkçası engellemek istemektedir. Tablo budur. MHP olarak bu mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Yargının bağımsız ve tarafsız olmasına inanıyoruz. Elbette yargının kendi içinde sorunları vardır. Ama yargıyı doğrudan doğruya yürütmeye bağlamak Türkiye'de artık hiçbir zaman yargıç ve savcıların bağımsız ve tarafsız olması ihtimalini ortadan kaldırıyor. Bu bakımdan MHP olarak demokrasimizi parlamentoda savunmaya devam edeceğiz. Bekir Bozdağ 'Allah şirk, devlet şerik' kabul etmez diye ifade etmek suretiyle ortaya koyduğu bu tavır adeta devleti zorba devlet, zalim devlet olmayı meşrulaştıran bir anlayıştır. Allah zalimi sevmez bununla da payidar olunmaz. Bu açıkçası çıkar amaçlı suç örgütünün yargıyı ele geçirmesine izin vermememiz gerekiyor. O bakımdan bugün geldiğimiz bu safhada yerel seçimlerin önemi daha da artmıştır."

OY PEŞİNDE DEĞİL DEVLET PEŞİNDE OLMAMIZ LAZIM

Vural, 2014 yılının Türkiye için önemli bir yıl olduğunu da vurgulayarak, konuşmasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de eleştiren Vural şu şekilde konuştu: "2014 yılı Türkiye için çok önemli bir yıldır. Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanı seçimleriyle birlikte muhtemelen bir genel seçimlerin zamanını da belirleyecek gelişmeler olacaktır. Bütün bu gelişmeler istikametinde bu mesele parti meselesi olmaktan da çıkmıştır. Açıkçası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Yargıtay'da, Danıştay'da yapılmak istenen değişiklik AKP'nin rüşvet ve yolsuzlukla ilgili soruşturmalar münasebetiyle artık bir diktatörlüğe atlama tahtası olarak kullanıldığını görmekteyiz. MHP olarak bu mesele demokrasinin meselesidir, hukuk devletinin bir meselesidir. Herkesi, her bireyi özgürlüklerine, hukuka ve demokrasisine sahip çıkmaya da davet ediyoruz. Bu süreç içerisinde böylesine cüretkar kanunları parlamentoya getirir sayın cumhurbaşkanının 'Ben başka ne yapabilirim ki' ifadesi Türkiye'ye güven vermemektedir. O bakımdan önümüzdeki dönem içerisinde cumhurbaşkanının bir oy telaşı içerisine girmiş olması devletin kurumlarıyla çatışan bir devlet içerisinde cumhurbaşkanının görevini ifa etmemesi ayrı bir sorun haline gelmiştir. Bu bakımdan oy peşinde değil, devlet peşinde olmamız lazım. Oy peşinde değil hukukun peşinde olmamız lazım, oy peşinde değil demokrasini yanında olmamız lazım. Herkesi kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun demokrasiden, hukuk devletinden yana olmaya davet ediyoruz. "
Oktay Vural 3 maymunu oynayarak görmem, duymam, konuşmam anlayışıyla demokrasinin yönetilemeyeceğini söyleyerek " MHP olarak medyanın bu fonksiyonunun genişlemesi gerektiğini, bu fonksiyonun işlemez hale getiren bu zihniyete karşı da mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.
Konuşmasının ardından MHP Bozüyük İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu, Oktay Vural'a Metristepe Anıtı'nın maketini hediye etti.
Editör: TE Bilişim