MHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karacovalı, dün gerçekleşen toplantıda Meclis Başkanlığına 11 maddelik bir soru önergesi sundu. Başkan Selim Yağcı, belediyenin ekonomik faaliyetleriyle ilgili olan soru önergesine daha sonra yazılı açıklama yapılacağını söyledi. Yerel seçimler öncesi ısınan siyaset arenasında muhalefet çalışmaları hızlanırken, dünkü meclis toplantısına MHP İl Başkanı ve yönetimi gözlemci olarak katıldı. MHP’nin sunduğu soru önergesinde şu sorular yer aldı:

Bilecik Belediye Meclis toplantısında görüşülmek üzere aşağıda belirtilen soruların cevaplandırılmasını arz ederim.

 

1)         Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından kamu ve özel bankalardan kullanılan kredi var mıdır? Var ise kaç TL anapara kaç TL faiz yekunünden oluşmakta olup itfa tarihleri ve aylık borç taksitleri kaç TL dir?

2)         Bilecik Belediye Başkanlığı'nın kamu tüzel kişilerine(SGK,VD)ve özel tüzel ve gerçek kişilere toplam borcu ne kadardır? Bu borçların vadesi ve kesintisi tutarları İLBANK dahil olmak üzere kaç TL dir?

3)         Hamsu Vadisi düzenleme alanına şu ana kadar kaç TL harcanmıştır? Yapılan harcamalar karşılığı imalat kalemleri tam olarak teslim alınmış mıdır?

4)         2009 yılından bu yana kadar yapılan doğrudan temin iş kalemleri nelerdir? Bu doğrudan temin iş kalemleri kimler tarafından gerçekleştirilmiştir? Toplam yapılan doğrudan temin miktarı kaç TL dir?

5)         2009 yılından bu yana Bilecik Belediye Başkanlığı aleyhine idari ve adli yargıda kaç adet dava açılmıştır? Bu davalar sonucundan Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından toplam kaç TL tediye yapılmıştır?

6)         Katı atık def tesisinin ihale ve yatım süreci nasıl işlemektedir?

7)         Bilecik Belediye Başkanlığı bütçesinin kültür ve sanat faaliyetleri faslından 2013 yılı itibari ile yapılan harcama kalemleri nelerdir? yapılan tüm bu harcamaların tarafları ve toplam bedeli kaç TL dir? örneğin İstanbul da yapılan Osmanlı Eserleri konulu faaliyet organizasyonun ödemesi ne kadardır?)!

8)         2013 yılı Bilecik Belediye Başkanlığı bütçesinin 11 ay itibari ile tahakkuk miktarı kaç TL olup tahmini bütçenin gerçekleşme oranı 11. Ay itibari ile nedir?

9)         Otopark bedeli olarak 2009 yılından bu yana kaç TL harç tahsil edilmiş olup bu harçlar otopark yapımı için kullanılmış mıdır? Kullanılmamış ise tahsil edilen harçlar Bilecik Belediye Başkanlığı hesabında bulunmakta veya blokeli midir? Bugün itibariyle Otopark hesabının bakiyesi ne kadardır?

10)       2013 yılı temsil ve ağırlama giderleri kaç TL dir?

11)       Son günlerde yaptığınız asfalt ve kaldırım çalışmalarından dolayı Bilecik Halkından daha önce tahsil ettiğiniz gibi göreviniz gereği Katılım Payı tahsil edecek misiniz?

Mustafa KARACAOVALI

MHP Belediye Meclis Üyesi

Editör: TE Bilişim