Cafer Elmas
Cezaevinde bulunan MHP eski İl Başkanı Mesut Tekin, Cuma günü cezaevinden çıkıyor. Bozüyük’te 6 yıl önce içerisinde 5 adet el bombası ile bir adet tüfek bulunan kutulardaki koli bandında parmak izine rastlandığı iddiası ile MHP İl Başkanı Mesut Tekin'e verilen 2 yıl 11 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından 11 ay önce Cezaevine girmişti. Bilecik M Tipi Cezaevine giren Mesut Tekin burada 3 ay yattıktan sonra Bozüyük açık cezaevine geçmişti.

11 ay 7 gün Bozüyük Cezaevinde yatan Mesut Tekin, 4411 sayılı yasa kapsamında Cuma günü akşam üstü cezaevinden çıkacak.

Bozüyük'te 1 Nisan 2006 tarihinde çocuklar boş arazide oynarken içerisinde 5 adet el bombası ve bir adet tüfek bulunan 2 kutu buldu. Durumun polise bildirilmesinin ardından o yıllarda Bozüyük Ülkü Ocakları Başkanı, şu an ise MHP Bilecik İl Başkanı olan Mesut Tekin'in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Yapılan parmak izi araştırmasında el bombası ve tüfeğin olduğu kutulardan birinin üzerindeki koli bandında Mesut Tekin'in parmak izlerine rastlandı. Tekin, hakkında Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Mesut Tekin suçlamaları kabul etmeyerek seçim çalışmalarında afiş asma sırasında koli bantları kullandığını, bu bantların bilemediği kişilerce söz konusu silah kutularında da kullanılmış olabileceğini söylemişti.

Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Mesut Tekin'i 8 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı. Tekin, avukatı aracılığıyla kararı temyize göndererek verilen cezaya itiraz etti. Yargıtay, Mesut Tekin'e verilen 8 yıl 11 ay hapis cezasından 2 yıl 11 ayını onadı, cezanın 6 yılını ise usul yönünden bozarak yerel mahkemeye gönderdi.
MHP Bilecik İl Başkanı Mesut Tekin, 2 yıl 11 ay kesinleşmiş olan hapis cezası nedeniyle 11 ay önce  aralarında MHP Milletvekili Bahattin Şeker'in de bulunduğu yaklaşık 300 kadar partili ile birlikte Bilecik M Tipi Cezaevi'ne götürülmüştü.

Suçsuz olduğunu yineleyerek 'Galiba mahkemeler de her zaman adalet dağıtmıyor. Yargı beni mahkum etti ama millet vicdanında beraat ettiğime eminim. Susturulmamızı emredenler de dahil, herkese varsa hakkımız helaldir. Sizlerden de helallik ve dua istirham ederim. Bütün iyilikler ve güzellikler sizlerin olsun. Allah'a emanetsiniz. Hakkınızı helal ediniz" diyerek girdiği cezaevinden 11 ay 7 gün sonra bu Cuma günü akşam üstü çıkacak olan Mesut Tekin, özgürlüğüne kavuşuyor. Bakalım 11 ay  7 gün Cezaevi'nde yatan Mesut Tekin çıkınca ne açıklamada bulunacak.

Editör: TE Bilişim