MHP Milletvekili ve TBMM Grup Başkan vekili Meral Akşener, ilimize gelerek Osmaneli’de esnaf gezisine başladı.

                Yerel seçimler öncesi ilimizde en aktif partilerden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi seçim çalışmalarını tam gaz sürdürüyor.

                Geçtiğimiz günlerde MHP Miletvekili Oktay Vural’ın ilimize gelerek seçim bürosu açılışlarına katılmasının ardından, MHP Grup Başkanvekili Meral Akşener de partisine destek olmak ve Bilecik ile Bozüyük’te seçim bürosu açılışlarını yapmak için sabah saatlerinde ilimize geldi.

                İlk olarak Osmaneli’de esnaf ziyaretlerinde bulunan Meral Akşener, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Akşener: “NE DİNDEN UZAK, NE MİLLETİNDEN UZAK BİR ADAY ÇIKARDIK KARŞINIZA”

Osmaneli’nde vatandaşlara ve partililere, yerel seçimlerde oy istemek için geldiğini haykıran Akşener, Türkiye gündemine ilişkin de çarpıcı söylemlerde bulundu.

Meral Akşener, gündemdeki son olaylara ilişkin Türkiye’nin istikrarının bozulduğunu vatandaşlara işaret ederek, “İktidar, Geleceğin Çok Belirsiz Olduğu Bir Türkiye’yi  Karşınıza Koydu”dedi.

Akşener, Osmaneli MHP Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Kürek’i için“ne dinden uzak, ne milletinden uzak” bir  aday olduğunu söyleyerek, “Sizlere emanet etmeye geldim, inşallah 30 Mart’tan sonra gelip Belediye Başkanı olarak ilk ziyaret eden kişi olacağım.”dedi.

Akşener’in konuşmasında diğer öne çıkan başlık ise, Bilecik bölgesinin hassasiyeti üzerine oldu. Bilecik için “Osmanlı Devletinin kuruluşu, bu devlet, bu bölge Türk milletinin oluşumunun başlangıcı, Anadolu’nun Türkleşmesinin mihenk taşı, millet olmamızın mihenk taşı, Müslümanlığın Anadolu’dan çıkıp Balkanlara, Rumeli ye, Avrupa içlerine yayılmasının başlangıç noktası. Dolayısıyla Osmaneli’ne hemşerilerim benim, bebek katili Abdullah Öcalan ile yapılan pazarlıklara evet diyorlarsa, onu olumlu görüyorlarsa, milletin birliğinin ve beraberliğinin parçalanmasına göz yumacaklarsa yapacak bir şey yok. Ama yummayacaklarını “hayır” diyeceklerini MHP’nin bu ülkenin, milletin teminatı hem de  istikrar unsuru olduğunu göreceklerini” söyleyerek Osmanelilerin MHP’ye destek vereceklerine inandığı yönünde açıklamalarda bulundu.

“Osmaneli’nde bir teveccüh gördüm. İnşallah bu teveccüh 30 Mart seçimlerinde oy’a döner”

Akşener Osmaneli’nde yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 “Bugün sayın milletvekilimiz Bahattin Şeker beyin davetiyle geldim, Belediye Seçimleri için geldim. Bu arada sizin evladınız Mustafa Kürek beyi sizlere emanet etmek için,  sizden oy istemek için geldim. Geldiğimizden  beri Osmaneli’nde yaptığımız esnaf ziyaretinde gördüm ki açık açık söyliyeyim 1 kişi hariç herkes el salladı. Dolayısıyla esnaf ziyaretlerinde ve yaptığımız gezilerde Mustafa bey kardeşime karşı bir teveccüh gördüm. İnşallah bu teveccüh 30 Mart seçimlerinde oy’a döner.  Osmaneli, Mustafa Kürek kardeşimle beraber Milliyetçi Hareket Partisinin yönetimine geçer.”dedi.

“İktidar, geleceğin çok belirsiz olduğu bir Türkiye’yi  karşınıza koydu”

Akşener, “ Milliyetçi Hareket Partisinin yönetimine geçer demek, niçin önemli? Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin teminatı, Genel Başkanı Türkiye’nin istikrarı,  son dönemde dolar iniyor, çıkıyor bir kavga var, korku filmi izler gibi izliyorsunuz. Birisi çıkıyor bir şey söylüyor, öbürünün başka bir şey söylediği bir Türkiye’de esnaf olarak müşterileriniz düştü. Memur olarak dolar karşısında, işçi olarak maaşınızın alım gücü düştü.  Son 17 Aralık Yolsuzluk soruşturmasından itibaren Türkiye’de %30 oranında devalüasyon yapıldı. Bütün ne alıyorsanız %30 oranında maaşınız düştü. Bütün tüketim maddelerine %30 oranında zamlaştı. Çünkü dolar-euro yükseldi. 

Nasıl oldu bu, buna bakmamız lazım. Birden bir sabah uyandık Türkiye’de bir yolsuzluk birde hırsızlık varmış. Ortaya çıkaran polisimiz, savcımız. Sonra istikrar şampiyonu olan iktidarımız birden bire istikrarın ortadan kalktığı, geleceğin çok belirsiz olduğu bir Türkiye’yi sizin karşınıza koydu.”dedi.

“17 Aralık sonrasında , “siyasi kapkaççılık, siyasi fırsatçılık” yapmadık”

MHP Grup Başkan Vekili Meral Akşener, iktidarın 17 Aralık vakası sonrasında yaşadığı siyasi kaostan MHP olarak , “siyasi kapkaççılık, siyasi fırsatçılık” yapmadıklarına dikkat çekti. MHP’nin Türkiye’nin istikrarı ve  geleceği için ortaya koyduğu duruş olarak iktidarın üzerine gitmediklerini işaret etti.

“Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum Milliyetçi Hareket Partisi ve onun mensupları  ve çok değerli genel başkanı sayın Devlet Bahçeli’nin bu süreçte yaptığı konuşmalar, söylediği sözler, siyasi kapkaççılık, siyasi fırsatçılık yapmadan Türkiye’nin istikrarına, geleceğine ve işçinin, memurun, esnafın günlük gelirinin ortadan kalkmaması, bozulmaması için ortaya koyduğu duruş, MHP Türkiye’nin teminatı, istikrarıdır.”dedi.

“Bilecik bölgesi millet olmamızın mihenk taşı”

Osmanelilere seslenen Akşener Bilecik bölgesinin öneminden bahsederek, vatandaşlardan “MHP’nin bu ülkenin, milletin teminatı hem de  istikrar unsuru olduğunu” görmeleri gerektiğini söyleyerek oy istedi.

Akşener, “Kimseyi rencide etmek istemiyorum  bu bir belediye seçimidir ama bu bölgelerin hassasiyetini biliyorum. Bu bölge Osmanlı Devletinin kuruluşu, bu devlet, bu bölge Türk milletinin oluşumunun başlangıcı, Anadolu’nun Türkleşmesinin mihenk taşı, millet olmamızın mihenk taşı, Müslümanlığın Anadolu’dan çıkıp Balkanlara, Rumeli ye, Avrupa içlerine yayılmasının başlangıç noktası. Dolayısıyla Osmaneline hemşerilerim benim, bebek katili Abdullah Öcalan ile yapılan pazarlıklara evet diyorlarsa, onu olumlu görüyorlarsa, milletin birliğinin ve beraberliğinin parçalanmasına göz yumacaklarsa yapacak bir şey yok ama yummayacaklarını “hayır” diyeceklerini biliyorum. Vatandaşlarımız MHP’nin bu ülkenin, milletin teminatı hem de  istikrar unsuru olduğunu göreceklerini biliyorum”dedi.

“Ne dinden uzak, ne milletinden uzak bir aday çıkardık karşınıza”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaneli Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Kürek’i vatandaşlara tanıtırken ise “Osmanelili kardeşlerini, imamlık yapmış, uzun süre kaymakamlıkta çalışmış, devletini bilen, milletinin yanında hem dini –milli değerleriyle barışık, ne dinden uzak, ne milletinden uzak bir aday çıkardık karşınıza. Türkiye de böyle bir şey oldu, bir tarafa bakıyorsunuz; dinden uzak. Bir tarafa bakıyorsunuz milletten uzak ikisini de bünyesinde toplamış. Genç, becerikli yatırımın nasıl yapıldığını bilen, iftihar ediyorum hırsızlıktan uzak, haramdan uzak, helali bilen kardeşimiz Mustafa Kürek Belediye Başkan adayı.”ifadelerini kullandı. Konuşmasını “Mustafa Kürek kardeşimizi Sizlere emanet etmeye geldim, inşallah 30 Mart’tan sonra gelip Belediye Başkanı olarak ilk ziyaret eden kişi olacağım.”diyerek sonlandırdı.



Editör: TE Bilişim