MHP’li meclis üyeleri, geçtiğimiz Temmuz ayında İl Özel İdaresine ait 3 minibüsün Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti ve Bozüyük Fen Lisesi’ne tahsis edildiğini hatırlatarak, Özel İdarenin ihtiyacı varken araçların başka kurumlara verilmesinin yanlış olduğunu dile getirdiler. Bunun üzerine meclis Başkanı Serkan Yıldırım araçların hale kendilerine ait olduğunu, ihtiyaç duyulması durumunda Özel İdare tarafından kullanılabileceğini hatırlattı. Yıldırım, yeni alınacak minibüsün 8-10 kişilik grupların uzak ilçelere ve şehir dışına hızlı seyahat etmesi için alınacağını belirtti.

Konunun gündeme gelmesinin ardından ilk söz alan isim MHP’li Tevfik Özütürk oldu. Özütürk, ellerindeki 3 minibüsün Özel İdareyle alakalı olmayan yerlere hibe edildiğini söyleyerek, “Şuanda da araç arıyoruz, araç almak için çaba sarf ediyoruz. Biz bu aracı vermeseydik araç ihtiyacımız olmayacaktı. Biz topluluk olarak bir yere gittiğimizde 20 kişi oluyoruz. Teknik elemanları da, Özel İdarenin kendi kadrosunu da düşünürseniz o araçlar bize gerekliydi, lazımdı. Lazımken o araçlar verilmemeliydi” dedi.

Özütürk’e cevap veren meclis Başkanı Serkan Yıldırım, alacakları aracın 30 kişilik bir araç olmadığını söyleyerek, “Bizim verdiğimiz araç otobüs, büyük bir otobüs. Alacağımız araç da 8-10 kişiyi taşıyacak yeri geldiğinde personelimizde binecek buna. Gölpazarı’na, Yenipazar’a hızlı şekilde ulaşabilecek bir araç. Hibe edilen araçlar halen bizim araçlarımız. Biz bu araçlar yatmasın istedik. Burada ayda bir sefer lazım oluyordu. İhtiyacı olan yerlere verdik. Gençlerimiz spor faaliyetlerine gidiyorlar, bu faaliyetlerde faydalanıyorlar. Ne zaman ihtiyacınız varsa söyleyin o gün Gençlik Spor İl Müdürlüğünden alalım, verelim. Aldığımız araç 8-10 kişilik, hızlı ulaşım için alınacak. Personeli de taşıyacak, bizi de komisyon çalışmalarında götürüp getirecekler. 30 kişilik bir araçla kalkıp da biz dağ başına köye gidecek halimiz yok, 5 kişiyle veya 6 kişiyle gideceğiz.” dedi. 

Söz alan MHP’li Meclis üyesi Osman Varolu, hibe edilen araçlara ihtiyaçları olduğunu söyledi ve “Bu arabaya ihtiyacımız var, elimizde araç yok ama bu ihtiyacı doğuran sebepler var. Önceki araçlarımızı verdik, şimdi araç alıyoruz. Yeni araç alınmasına karşı değilim çünkü o duruma düştük, elimizdeki mevcut araçları verdik. Bu durumu meclisimizin takdirlerine sunuyorum. Hibe edilen otobüsler satılıp yerine küçük bir minibüs alınabilirdi. Biz Maliye Bakanlığı mıyız, paramız bol mu bizim her tarafa dağıtıyoruz? Biz burada kendimiz borçlanıyoruz, bir de para dağıtıyoruz, otobüs dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Varolu’ya cevap veren Ak Partili Hasan Hüseyin Çelik, konunun yanlış anlaşıldığı belirterek, “Bu araç konusu meclis üyesi arkadaşlarımıza pek içeriği anlaşılmamış, durum öyle gösteriyor. Bizim mesela İmar Komisyonu veya encümenin şehirler arasında bir başka ilde seminerleri oluyor, sık sık olur bu. Genellikle bu tür 7-8 kişilik grupların gittiği Vosvogen bir aracımız vardı bu kurumun. O da eskiden ambulanstan döndürülme bir araç. Tabi ki kaç modeldir bilemiyorum da arıza göstermeye başladı. Sadece teklif edilen yeni araç bu amaçla kullanılacak. Yani İl Genel Meclisi Üyeleri olur, komisyon üyelerimiz olur en fazla 10 kişilik olacak bu araç. Bu amaçla kullanılacak bir araç ve mevcudu da çok eski. Bir başka ile gitmek için, bir komisyonun seri hareket etmesi için, o eski Belediyelerden gelme araçların bu hizmeti yapması mümkün değil. Teklif edilen şey bu.” dedi.

MHP’li Orhan Uğur’un “Yenipazar Belediyesi olarak bunu hibe yoluyla değil, parasıyla alalım diye söylendi ama İlim Yayma Cemiyetine hibe olarak verildi. Parasıyla verip de daha sonra araç alsak daha iyi olmaz mı?” sorusuna yanıt veren Serkan Yıldırım “Belediyelere bu araçları tahsis edemiyoruz ama derneklere ve cemiyetlere bu tip araçları verebiliyoruz.” dedi.

CHP’li Turgay Yılmaz’ın “Her derneğe verebiliyor musunuz?” çıkışına, Serkan Yıldırım “Her derneğe verebiliyoruz. Şu an bir tane de eski cenaze aracı var isterseniz onu da size verelim” cevabını verdi.  Teklif, CHP’nin çekimser oylarına karşılık Ak Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Editör: TE Bilişim