Eren Dumlupınar

Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında gündeme gelen yurtdışı gezisi meclis üyeleri tarafından kabul edildi.  Belediye meclis üyelerinin belediyecilik anlamında bilgi, görgü ve tecrübelerini arttırmak amacı ile gerçekleşecek gezi ile birlikte imar, şehircilik ve çevre uygulamalarının, tarih ve kültürel dokuların korunması ve yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması çalışılmalarının yerinde görülmesi hedefleniyor. 

2015 yılı içerisinde bir yurt dışı gezisi düzenlenmesini ve belediye meclis üyelerinin bu geziye katılmak üzere görevlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili meclis üyelerine görüşlerini aktaran Belediye Meclis Başkanı Selim Yağcı, her dönem en az bir yurtdışı gezisi yaptıklarını belirtirken bu yıl yapılacak olan gezinin Şubat ayı içerisinde olabileceğini aktardı. Yağcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Belediye meclis üyelerimiz her dönem zamanlarını, mesailerini harcıyorlar ve belediye meclisimizde toplumumuza yönelik kararlar alıyoruz. Şehrimizin gelişimi için çaba harcıyoruz. Her dönem en az bir tane yurt dışı gezisi yapıyoruz.

Şehircilik anlamında, yurt dışındaki belediyelerin imar,  şehircilik, çevre uygulamaları, tarihi ve kültürel dokuların korunması noktasında, deneyimlerini artırması, bilgi edinilmesi ve bu bilgilerin de yapacağımız icraatlarla gelecek nesillere aktarılması noktasında geziler düzenliyoruz.

Geçen dönem meclisimizle birlikte bir yurt dışı gezisi düzenlemiştik. Yurt içinde de gittiğimiz geziler de oluyor. Bir yılı daha geride bıraktık. Gezimiz önümüzdeki günler içerisinde Şubat ayı içerisinde olabilir. Bir yurt dışı gezisi bu amaçlarla düzenlenmesi için meclise bir önergemiz var.

 Şehircilik okuma ile mutlaka belirgin bir şeyler öğrenilebilir ama gezip görerek belirli deneyimleri elde etmek çok daha önemlidir. Şehrimize daha verimli, daha güzel hizmetlerin sunulması, imar düzenlenmelerinin yapılması, şehircilik ve çevre uygulamalarının, tarihsel ve kültürel yapıların korunması noktasındaki benzer noktaların gözlenmesi açısından önemli.

Geçen dönemlerde gezilerimiz oldu, diğer belediyelerimiz de bu etkinlikleri sıkça yapıyorlar. Ama biz geçen dönem içerisinde Bilecik Belediyesi olarak imkânlarımız ölçüsünde bir ya da iki gezi yaptık. Bu dönem içerisinde de başlangıçta yapılması, bundan sonraki yapacağımız çalışmalar açısından da ciddi bir kaynak teşkil edeceği arkadaşlarımız açısından da deneyim paylaşımı olacağı düşüncesi ile yurt dışı gezisi düzenlenmesi hususunda meclisimizin takdirine sunduk.”

 

Editör: TE Bilişim