AK Partili Meclis Başkanı Oğuz Sertler, başkanlığında devam eden Ağustos ayı İl Genel Meclis toplantıları görüşülen son iki madde ile dün sona erdi.

Pazaryeri’nde Günyurdu göleti çevresinin ve Bakraz Köyü’nün Eko Turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar sonucu komisyonun raporu görüşülerek 15 kabul 4 çekimser oy ile kabul edilerek gölet etrafında çeşitli düzenlemelerin yapılmasına karar verildi.

Toplantıda önemli gündem maddesi olarak kamu kurumu yerleşkelerinin taşınması planlanan Yenişehir yolu üzerinde Pelitözü Köyü Sırt yolu mevkiinde bulunan tapunun 266 ada 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.23.24.25. numaralı parsellerinde kayıtlı taşınmazların kamulaştırılması hususunda komisyonlardan gelen rapor görüşüldü ve AK Parti İl Genel Meclis üyelerinin kullandığı 10 kabul oyuna karşılık, CHP ve MHP İl Genel Meclis üyelerinin çekimser oyu ile kamulaştırma kararı alındı.

Yaklaşık 130 dönüm arazi için İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile AR-GE komisyonlarının raporlarının okunmasının ardından AK Partili İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, bu kamulaştırmalara ilişkin Pelitözü Köyü halkının kendisine serzenişleri olduğunu ve mağduriyet yaşadıkları yönünde sitemleri bulunduğunu belirterek, kamulaştırma yapılacak arazilerin iyice araştırılıp incelenip vatandaşın mağdur edilmeden yapılması yönünde görüş ortaya koydu.

MHP İl Genel Meclis üyeleri Bilecik için önemli bir karar alınacağını ve oylanacağını, Komisyonun gerekli görüşmeleri yapmadığını yeniden görüşmeler yapılıp, görüşler alınarak konunun Eylül ayı Meclisi’nde oylanması talebi olmasına rağmen verilen 10 dakikalık aranın ardından AK Parti İl Genel Meclis üyelerinin Komisyon raporunun oylanma talebi gündeme geldi ve oylanan 25 parsel kamu kurumu yerleşkeleri kamulaştırılması 10 evet, 9 çekimser oy ile kabul görerek kamulaştırma kararı alındı.

Ayrıca AK Parti İl Genel Meclis üyeleri tarafından bu kamulaştırılan araziye hemen kamu binalarının yapılacağı yönünde bir oluşumun olmadığı ve uzun yıllarda gerçekleşecek bir projenin olduğu belirtildi.

MHP'li Mehmet Yılmaz'ın ısrarla karşı çıktığı maddede en önemli ayrıntı ise Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bulunan MHP'li Osman Varolu ile Haluk Filizli'nin Komisyon raporlarına "ŞERH" düşmeleri oldu.

Editör: TE Bilişim