Hasan Güner

Bursalı atletler tarafından Bilecik’e getirilen ve Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen liderliğinde teslim alınan kutsal emanetler, şehir merkezinde gerçekleştirilen geçit töreninin ardından Eskişehirli atletlere teslim edildi.

Çanakkale’den getirilen bayrak, toprak ve su Cumartesi günü saat 9.30’da Pelitözü Köyü kavşağında karşılandı. Teslim töreni sırasında değerlendirmede bulunan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, “Çanakkale Savaşları, yüzyıl önce atalarımız tarafından yapılan, vatan ve özgürlük uğruna dünyaya emsal olan bir zaferdir. Yüzyıl öncesindeki bu büyük başarıyı bugün de kutlamaktayız.

Biliyorsunuz Çanakkale Savaşları iki kademede olmuş ama en önemlisi deniz savaşları hakikaten bunun bir mihenk noktası olmuştur. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan Çanakkale deniz suyunun, Gelibolu toprağının şehitlerimizin torunları tarafından ta Çanakkale’den üç gün içerisinde Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanımıza sunulması noktasında sizlerin büyük katkıları var. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu kutsal emanetleri Eskişehirli sporculara teslim etmek üzere sizden teslim alıyoruz. Şehitlerimizin tekrar ruhu şad olsun. Allah sizlerin yolunu açık etsin, ayaklarınıza sağlık.” diyerek, kutsal emanetleri öperek başına koydu.

Emanetlerin sağlam bir şekilde Eskişehir’e devredileceğini ifade ederek Bursalı sporculara çiçek veren Taşdöğen, tüm sporcular ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tepebaşı Kavşağı’na gelerek araçlardan inen atletler, Karayolları Kavşağı’na kadar, Türk Bayrağı altında yürüdü. Yürüyüş esnasında Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlar sirenlerini çalarak güzergahı belirlerken, atletlerin arkasından Sağlık Müdürlüğü’ne ait bir ambulans konvoyu takip etti. Emanetleri taşıyan atletler Karayolları Şube Şefliği’ne kadar tempolu olarak koştu. Burada araçlara binen atletler, Bilecik-Eskişehir il sınırına gitmek için ayrıldı.

Kutsal emanetler aynı gün saat 11.30’da Eskişehir - Çukurhisar Trafik Bürosu önünde hazır bekleyen Eskişehirli atletlere teslim edildi.

GEÇİT PANİĞE NEDEN OLDU

Kutsal emanetler teslim alındıktan sonra şehir merkezinde gerçekleştirilen geçit töreni vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Polis sayısının çokluğu ve ambulans sireni karşısında meraklı gözlerle olup biteni izleyen vatandaşlar, birbirlerine “hayırdır kaza mı oldu, bir olay mı oldu?” şeklinde sorular yöneltti. Meraklı kalabalık geçit töreninin ardından dağıldı.

Editör: TE Bilişim