Hasan Güner
Seçim yatırımı olarak seçime günler kala açılışı yapılan sıcak asfalt şantiyesinde ilk sıcak asfalt Kurtköy’e döküldü. Daha önceki yapılan seçimlerde AK Parti Kurtköy’de istediği sonucu alamaması nedeni ile seçimlere birkaç gün kala köye asfalt dökülmesi kamuoyunda seçim yatırımı olarak nitelendirildi.  
Bu kapsamda Kurtköy’e kadar giden sıcak asfalt dökülmesini yerinde inceleyen ve yaptıkları yatırımı basınla paylaşan İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım'ın çabaları sonuçsuz kaldı. AK Parti, Kurtköy'de istediğini alamadı. 
137 oy alan CHP, Kurtköy'de birinci parti oldu. 92 oy alarak ikinci sırada kalan AK Parti’yi, 55 oyla MHP izledi.
Geçtiğimiz günlerde "Serkan Yıldırım Bildiğiniz Gibi!" başlığı altında yer verdiğimiz haberde, birçok köyde eksikler varken, yatırımların önemli bir bölümünün Kurtköy'e yapılmasını eleştirmiştik. 
İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım'ın, asfalt plent tesisinin hizmete girmesinin ardından soluğu yine Kurtköy’de aldığını belirttiğimiz haberde, "Asfalt plent tesisinin açılışının ardından kolları sıvayan Başkan Yıldırım, soluğu yine Kurtköy’de  aldı. Birçok köye çakıl taşı dökmekten aciz Meclisin Başkanı olarak, asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Serkan Yıldırım, çalışmalar sırasında verdiği pozları da Facebook üzerinden takipçileriyle paylaştı ve “İlk sıcak  asfaltımızı attık. Köylerimiz şehir oluyor. Kurtköy köyümüze hayırlı olsun” yorumunu yaptı. Patates tarlasına dönmüş köy yolları varken, Kurtköy’ün içinde yapılan asfalt çalışması seçim yatırımı ve oy artırma çabası  olarak değerlendirildi" demiştik.
Her fırsatta Kurtköy'ü dilinden düşürmeyen, her nedense Kurtköy’e ayrı bir ilgi duyan, köyün sulaması ve barajı ile de özel ilgilenen, bu özelliği ile de bazı kesimler tarafından "Atom Karınca"  olarak anılan Yıldırım, yaptığımız haberlere yanıt vermek yerine, bazı internet sitelerine açıklamada bulunmayı tercih etmişti.
Kurtköy'de yapılan çalışmaların seçim yatırımı olduğu yönündeki eleştirilere yanıt veren Serkan Yıldırım, çalışmaların seçime sayılı günler kala yapılmasını, şantiyenin kurulum aşamasındaki gecikmeye bağlamıştı.
Fakat İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım'ın çabaları sonuçsuz kaldı ve Kurtköy halkı tercihini CHP'den yana kullandı.
Kurtköy'de 327 kayıtlı seçmenden 298'i sandık başına giderek oyunu kullandı.  Kullanılan oyların 292'si geçerli sayılırken 6'sı geçersiz sayıldı.
137 oy alan CHP, Kurtköy'de birinci parti oldu. 92 oy alarak ikinci sırada kalan AK Parti’yi, 55 oyla MHP izledi.
Futbol sahası ve sıcak asfalt gibi yatırımlar ile ihya edilen Kurtköy'de alınan netice Yıldırım'ın yenilgisi olarak nitelendirilirken, "Atom karınca Kurtköy yolunda ezildi" yorumlarına neden oldu.


Editör: TE Bilişim